U drugoj utakmici finalne serije HT Premijer lige Cibona je pobijedila Cedevitu drugi puta u tri dana, rezultatom 90-82 i tako povela sa 2-0 u seriji.

Sjajno otvaranje utakmice imao je Marko Ljubičić sa 13 poena u prvih šest minuta, kasnije se pokazao i kao najbolji igrač u redovima Vukova sa 18 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Zajedno s njim, junaci današnje pobjede bili su Fran Pilepić i Damir Markota sa 17 poena, a potonji je dodao i 5 skokova. Minutu prije kraja, kada je Pilepić stavio svoj posljednji koš, dvoranom se zaorilo ”kako je dobro vidjeti te opet”…

Ivan Velić, trener Cibone:

”I druga velika pobjeda. Čak i slađa. Dobili smo je šahovski. U svakom trenutku smo znali što želimo i kako želimo doći do pobjede. I protiv Splita sam rekao da treba znati pobjediti utakmicu a to smo večeras i pokazali. Apsolutno timska pobjeda, dobra igra i prepoznavanje situacije. Imali smo odgovor na sve njihove zamke i čestitke momcima na još jednoj velikoj pobjedi. Odigrati ovakvu utakmicu protiv ovakvog protivnika u 3 dana- skidam kapu!”

Marko Ljubičić, igrač Cibone:

”Prije svega bi čestitao mojim suigračima na pobjedi. Mislim da smo energetski i sa velikim fokusom odigrali ovu utakmicu. Ono što Velić inzistira tokom cijele sezone mislim da smo napravili i u ovoj drugoj utakmici. Dobro je što imamo 3 dana do sljedeće utakmice da se odmorimo i sumiramo utiske. Istaknuo bi da moramo zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se sljedećoj na njihovom terenu.”

Domagoj Bošnjak, igrač Cedevite:

”Čestitao bi Ciboni na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su utakmicu čitavo vrijeme. Mi smo pokušavali ali jednostavno nismo uspjeli ući u taj neki ritam. Idemo sad, ajmo reći, na domaći teren i vratiti ove dvije utakmice. Duga je serija.”

Slaven Rimac, trener Cedevite:

‘Složio bi se s Domagojem da je Cibona zasluženo pobjedila. Stvarno su danas, pogotovo u trećoj četvrtini, kad smo mi u početku uhvatili ritam, pogodili 3 teška šuta i nakon toga su šutnuli 15 bacanja gdje smo mi radile bespotrebne, naivne faule. U drugom su poluvremenu šutnuli 30 bacanja, jako malo toga su promašili, ali kad imaš samopouzdanje kroz bacanja logično da je teško obraniti. Moramo popraviti obranu i prije svega igrati čišće, tako da se ne uvlačimo u bespotrebne faulove i dajemo im te lagane poene. Isto tako, u napadu Jacob nije bio na svojoj razini pa nas je i to malo poremetilo, ali imali smo Cooka koji je bio u ritmu. Treba se okrenuti idućoj utakmici. Nije dobro definitivno, međutim, to je tako u sportu. Svi skupa moramo pokazati karakter i vratiti se u pobjednički ritam. Neće biti lagano ali ovako se pokazuje i tko je kakav igrač. Imamo kvalitetu tako da očekujem bolje.”

CIBONA-CEDEVITA 90-82 (22-19, 23-22, 24-21, 21-20)

CIBONA- CEDEVITA KOMPLETNA STATISTIKA

Serija se sada seli u Dom sportova a sljedeća je utakmica u utorak u 20.00 sati.