Košarkaši Cibone u selekcijama U13 i kadetima osvojili su naslove prvaka Hrvatske. U finalima igranima u Trnskom bili su bolji od Cedevite Junior, odnosno Zadra.

Ante Samac i Roko Anzulović odveli su svoju U13 selekciju do uvjerljive pobjede protiv Cedevite rezultatom 86-62. Uvelike je pomogao MVP turnira Ante Garac s 31 poenom, pratio ga je Vito Kovačević s 22 poena i čak 24 skoka, dok je Ivan Zadković dodao 16 ubačaja. U najboljoj petorci turnira našli su se već spomenuti Ante Garac i Vito Kovačević!

U kadetskom finalu bilo je kud i kamo napetije. Ivan Juran i njegove trupe odigrale su čak dva produžetka u kojima su slomili otpor sastava Zadra. Mnogo je to značilo ekipi što se moglo vidjeti i kroz slavlje. Na terenu najbolji je bio MVP završnice Luka Frančešević s 35 poena i dvije ključne trice u drugom produžetku, pratio ga je Zvonimir Kujundžić s 20, a Josip Pavković dodao je 16 ubačaja. U najboljoj petorci turnira svoje mjesto su našli Luka Frančešević te Zvonimir Kujundžić koji su tako potvrdili svoje igre kroz cijelu sezonu.

Bio je to dan u kojemu se okrunio rad igrača i trenera ovih selekcija te potvrda da Cibona i dalje ima najuspješniji omladinski pogon u Hrvatskoj. Vukovi također imaju šansu i pojačati konto jer pretkadeti i juniori tek danas igraju polufinala u svojim uzrastima!

Danas svoj put prema naslovu započinju pretkadeti i juniori koji igraju polufinalne utakmice protiv Akademije Mrav te Medveščaka. Pretkadeti pod trenerom Samcem već u 13 sati u dvorani “Boško Božić Pepsi” igraju protiv Mrava, dok će juniori pod trenerom Džidićem u istoj dvorani od 18 sati igrati svoju utakmicu s Medveščakom.

#HejaHejaCibosi