Košarkaši Cibone izgubili su u gostima kod Avellina u Ligi prvaka 75:57 (25:17, 16:12, 23:21, 11:7). Vukovi tako nisu uspjeli stići do treće uzastopne pobjede. Podsjetimo da je ovo bila treća utakmica Cibone u posljednja 72 sata.

Cibosi su odlično otvorili utakmicu. Bili su bolji i čvršći na terenu te su imali prednost i koš razliku 0-5. Do kraja prve četvrtine domćini su izjednačili rezultat. Uz agresivnu obranu i seriju trica na početku druge četvrtine, Avellino povećava svoju prednost.

U drugom dijelu utakmice agresivnost domaćina se nastavlja. Pad koncentracije i slab skok u napadu na kraju je rezultirao porazom Vukova u trećoj ovotjednoj utakmici.

U redovima Cibone najbolji je bio Ante Toni Žižić sa 16 poena, dok je Sulejmanović ubacio 11 poena.

Unatoč porazu trener Damir Mulaomerović nije bio nezadovoljan: “Čestitke Avellinu. Bili su večeras bolja momčad. Igrali su agresivno i u obrani i u napadu. Mi smo počeli dobro, ali nismo usjeli držati nivo igre. Od druge četvrtine su uzeli utakmicu u svoje ruke. Ne mogu ništa prigovoriti dečkima. Ovo nam je treća utakmica u četiri dana i osjetio se umor.”

Petar Marić otkrio je koji je glavni razlog poraza momčadi:  “Izgubili smo od bolje momčadi. Avellino je bio puno agresivniji od nas i u obrani i u napadu. Zatvorili su Reynoldsa, koji nije mogao prenijeti loptu. To je glavni razlog zašto smo izgubili.”

Cibose ovaj tjedan očekuje još jedna utakmica. U petak 23. prosinca igraju  A1 ligu protiv GKK Šibenik u Domu sportova.

SIDIGAS AVELLINO: Zerini 6, Ragland 11, Green 2, Esposito, Leunen, Cusin, Severini, Randolph 18, Obasohan 10, Fesenko 10, Thomas 15, Parlato 3

CIBONA: Reynolds, Šakić 2, Marinelli, Marić 4, Ćorić 4, Šiško 6, Bošnjak, Rozić 3, Sulejmanović 11, Slavica 9, Joksimović 2, Žižić 16