03-cibona_01Cibona je finalu NLB Lige!!!

Od prve minute utakmice između Olimpije i Cibone s parketa su se odašiljale dobre vibracije – za Vukove! Utakmicu su odlično otvorili Gordon, Bogdanović, Tomas, Vukušić i Radošević tricom Tomasa za prvi Cibonin koš u Areni, a na polovici prve dionice bilo je 13:8, u 8. minuti košem Bogdanovića 20:11, u 9. minuti bilo je +12 (24:12).

Cibona je iznenađujuće lako stigla do velike prednosti. Na žalost, u drugom dijelu su se gosti prilagodili preko Jake Klobučara koji je samo u prvom  poluvremenu ubacio 14 koševa, a Cibonin obrana nije reagiralakako je trener Perasović želio: gosti su prelako probijali obranu i dolazili do tzv. laganih koševa te se na odmor otišlo pri  rezultatu 48:44. Iako je Cibona imala čak 10 skokova više i čak 14 u napadu to se nije odrazilo na rezultatu.

U nastavku Cibona kreće odlično u obrani i gostima dozvoljava samo 8 koševa u 10 minuta, pod koševima su i dalje nadmoćni te tricom Gordona u posljednjim trenucima 3. četvrtine odlaze na velikih +15 (67:52).

Gosti se ne predaju i samo dvije minute prije kraja dolaze na 71:, ali Vukovi ipak mirno dolaze do finala Lige sa konačnih 78:73 (26:18, 22:26, 18:8, 12:21) gdje ih u nedjelju u Areni čeka Partizan.

Odličnu partiju večeras pružio je Gordon, bilo ga je po cijelom terenu, vidjelo se da uživa:”Sjajna atmosfera, obožavam igrati pred ovoliko ljudi, puno je lakše napaliti se na utakmicu. Ovo je sigurno bolje nego u našoj dvorani. Na koledžu se sve utakmice igraju pred ovoliko ljudi, pa i više. Tako da sam se osjećao kao doma. Kada se Olimpija približila, nisam se uplašio nego razljutio 🙂” uz osmijeh je dodao Jamont.

Da neće biti lako protiv Partizana zna i Marko Tomas:”Bili smo pod velikim pritiskom, u finalu će sigurno biti lakše, ali morat ćemo biti puno bolji želimo li imati šanse. Atmosfera je bila super, baš ugodna za igru, ali bilo mi je čudno. U Hrvatskoj nikad nisam igrao pred više od 5000 ljudi.

Baš ta atmosfera je malo uplašila mladog Radoševića:”Bilo je sjajno, slično je bilo i na Novom Zelandu s repkom, samo su tamo navijači, naši iseljenici, bili žešći.

Vjerujemo da će u nedjelju navijači u Areni pokazati još bolje i bučnije navijanje, Vukovima će svaka pomoć dobro doći.

Gordon je ubacio 23 uz 7 skokova, Vukušić je dodao 14, Tomas 12, Andrić 9 uz 6 skokova dok je mladi Bogdanović ubacio samo 8 ali uz čak 10 skokova.