01-velimir_perasovic_01Cibona danas igra protiv Partizana u finalu NLB Lige protiv Partizana koji je osvojio tri naslova zaredom. Ove sezone su Vukovi slavili u obje utakmice, ali su gosti osigurali F4 Eurolige i tijekom sezone rušili Panathinaikos, Barcelonu… Cilje je jasan, Cibona će danas u Areni ići po trofej prvaka:”U finale su se plasirale dvije najbolje momčadi, s obzirom na prikazano u sezoni. Partizan već godinama dominira regionalnom ligom i nama je izuzetan motiv da tu dominaciju prekinemo. Čeka nas teško utakmica, jer čak i kad naoko igra loše, Partizan izgleda kao da će pobijediti i da je samo pitanje trenutka kad će prelomiti utakmicu. Vidi se dugogodišnji rad s istim trenerom, koji je na takvim situacijama doktorirao.” izjavio je trener Cibone Perasović.

S druge strane, trener partizana Dušan Vujošević je rekao:”Čak smo i u Euroligi dobili sve momčadi s kojima smo igrali, sa svima smo imali barem 1-1, samo nas je Cibona dobila dva puta. To nam je velik motiv. Cibona je sinonim za košarku na ovim prostorima. Izuzetno je cijenim, pogotovo pristojnost koju je uveo kolega Perasović. Ove sezone su, unatoč teškoćama, pokazali da financije nisu jedini uvjet da nešto dobro funkcionira.

Gostujući trener je pohvalio i Arenu i ambijent koji je stvorilo više od 11.000 ljudi. Svjestan je da u takvoj atmosferi ima šanse jer zagrebačka publika nije stvarala poseban pritisak na Olimpiju. Na svima nama je da dokažemo večeras da 15000 navijača može i hoće stvoriti pritisak na gostujuću momčad.

Osim što se večeras sastaju dvije najbolje momčadi sudariti će se i dva najbolja trenera ove sezone sa naših prostora: Perasović je u dvije je sezone s Cibonom osvojio domaću ligu i kup, izborio dva finala NLB-a, dvaput igrao Top 16 Eurolige, dok je Duško Vujošević srpski je prvak devet puta zaredom, pobjednik NLB-a triput u nizu, uveo momčad na Final Four Eurolige.

Utakmica je na rasporedu u 17:15 sati i pozivamo sve navijače Cibone da dođu u Arenu i pomognu Vukovima doći do prvog naslova NLB Lige!