Marcus Johnson je večeras ubacio 15 koševa uz 6 skokova

Marcus Johnson je večeras ubacio 15 koševa uz 6 skokova

Nakon pet uzastopnih poraza i potreseni krizom u klubu, košarkaši Cibone konačno su pronašli recept za pobjedu. U osmom kolu NLB lige slavili su nad Radničkim. Cibosi su odlično otvorili utakmicu (serija 10-0), no u drugom poluvremenu pokazali su drugo lice.

Gosti su zabili pregršt trica i imali raspoloženog Leeja, čime su se držali u igri skoro do samog kraja. U posljednjoj minuti, u kojoj su gosti iz Kragujevca bili na samo tri poena minusa, Cibona je izborila pobjedu 88:82.

Najefikasniji igrač na putu do pobjede bio je Bojan Bogdanović (18 koševa, šut 5/11). Drago Pašalić dodao je 16 poena i osam skokova, a Marcus Johnson 15 koševa i 6 skokova. Za goste je najviše zabio njihov vodeći strijelac Michael Lee, 23 poena, no potpuno je podbacio u šutu za tricu – sve do posljednje minute bio je na 0/10, da bi onda zabio svoju jedinu. Vladan Vukosavljević dodao je 15 poena i sedam skokova.

Cibosi su tako osigurali malo mira. Prekid serije od pet poraza, tri euroligaška i dva u regionalnoj ligi, dobro će doći uoči preostalih pet kola Eurolige i onog važnijeg, nastavka NLB lige, u kojoj Cibona ima realnih izgleda za vrh.

Sljedeću utakmicu Cibona igra u četvrtak, kada u sklopu Eurolige u goste dolazi moćna Barcelona. Pozivaju se gledatelji da ponovno napune Draženov dom.

M.S.