leon_radosevic_radnicki
Nakon izborene pobjede nad Radničkim mogli smo svi skupa odahnuti zajedno s trenerom Zdravkom Radulovićem. Prekinut je niz od pet poraza taman uoči velikog euroligaškog spektakla u četvrtak.

“Utakmica je bila teška, ali to sam i očekivao”, zborio je Zdravko nakon susreta. “U prvom poluvremenu igrali smo tečno i dobro, izuzev par glupo primljenih trica u zadnjim sekundama napada, ali uglavnom solidna obrana i solidan napad. Drugo poluvrijeme bilo je katastrofa, sami smo se doveli u situaciju da strepimo do kraja.”

Dio razloga zašto su naši izgledali toliko loše u drugom poluvremenu Radulović nalazi u svemu što se u posljednje vrijeme događa oko kluba. “Ne možemo se izolirati od svega što se priča. To smo potisnuli u drugi plan u prvom dijelu, ali u drugom smo počeli hodati, igrati košarku kao u drugom poluvremenu u Litvi, a tako ne možete pobijediti nikoga. No barem smo prekinuli niz poraza i sada čekamo Barcelonu očekujući poteze Grada ili tko god već ušao u klub. Treba vidjeti hoćemo li moći dobiti pomoć.”

Radnički nas je dobro stisnuo u zadnjoj četvrtini, nikako nismo mogli ponovno pobjeći na dvoznamenkastu razliku iako smo u drugoj četvrtini vodili sa čak +17. Osim odličnog šuta izvana, snaga gostiju u ovoj utakmici bio je skok.

“Kao naš veliki problem u obrani potvrdilo se zagrađivanje skoka, protivnik je imao čak 15 skokova u napadu. Zubčić je malo izgubio formu u zadnje vrijeme, ali Marcusa i Vrbanca sam dobio, večeras smo s klupe dobili veći doprinos u poenima nego do sada pa ukupno možemo biti zadovoljni time”, kaže Radulović.

Na kraju se poželio zahvaliti i večeras sjajnoj publici, koja je u velikom broju došla u Draženov dom i glasnom podrškom iskazala svoju potporu Ciboni u ovim teškim vremenima.

“Velika hvala navijačima koji su došli na utakmicu, onima koji su organizirani na Facebooku i koji dolaze na sve utakmice, njihova podrška stvarno nam puno znači. Bez njih teško bismo i ovu utakmicu protiv Radničkog iščupali i trebat će nam za svaku iduću utakmicu jer u takvoj smo situaciji da nam nijedna utakmica neće biti laka.”

Nema sumnje da će se vjerna Cibonina publika posebno iskazati u četvrtak u 18:30, kada u Košarkaškom centru Dražena Petrovića naši igraju protiv aktualnog prvaka Europe, Regal FC Barcelone.