Jamont Gordon (6. kolo NLB: Cibona 68 - 65 Zadar)

Jamont Gordon (6. kolo NLB: Cibona 68 - 65 Zadar)

Nakon napornog putovanja iz Rusije (gdje se Cibona vrlo dobro držala tri četvrtine) Cibona večeras gostuje u Zadru protiv istoimenog domaćina u 19. kolu NLB Lige. U Rusiji je problem bila prekratka klupa što je trner Perasović pojasnio:”Nemojte zaboraviti, mi smo od početka sezone izgubili tri, a dobili samo jednog igrača. Igrali smo dok je bilo snage, odlično tri četvrtine, a onda smo malo posustali, teže smo davali koševe i domaćin nas je sustigao i prestigao.

Na redu je neugodno gostovanje u Zadru:”Što reći o Zadru a već se ne zna? Nisu izgubili susret kod kuće u NLB ligi, već je to dovoljno rečeno o njihovoj snazi. Tamo u Višnjiku može pobijediti samo jako, jako dobra i hrabra momčad. Promijenili su trenera, što je donijelo novine u njihovoj igri. Po meni igraju brže i poletnije u napadu nego prije, imaju puno kontranapada i akcija s dodavanjima. Opasni su, ponavljam, na domaćem terenu, trebamo im stoga spriječiti tranziciju i ofenzivni skok. Mi jesmo vodeća momčad Lige i to potpuno zasluženo, ali po meni nerealno, znali smo od početka da nemamo momčad za sam vrh. Mi smo ovo zaslužili, nitko nam nije poklonio rezultate koje smo ostvarili, ali hoću reći da ovdje u ligi ima još odličnih momčadi.

Leđa i dalje muče centra Bagarića i nije krenuo put Zadra, Radošević se oporavlja nakon ozljede i konkurira za sastav, iako je upitno koliko objektivno u ovom trenutku može dati.

Utakmica je na rasporedu večeras s početkom u 20 sati uz izravan prijenos na HTV 2.