Završni turnir NLB Lige 2009/10!

Završni turnir NLB Lige 2009/10!

Cibona danas igra susret polufinala NLB Lige u zagrebačkoj Areni protiv Union Olimpije, jedine momčadi koja je dvaput svladala Vukove:”Tada su izgledali impresivno, a mi imamo velik motiv da im uzvratimo. Mene veseli i situacija oko završnog turnira, osjeća se da se košarka vraća u Zagreb i Hrvatsku, što nije bio slučaj zadnjih godina. Ovo je sjajna najava onoga što će se sljedeća dva dana događati u Areni. Sretan sam zbog ovakvog medijskog interesa, ali i što je košarka ušla prvi puta u Arenu i ne sumnjam da će publika imati što za vidjeti. Košarka je opet in i ovaj Final Four može vratiti košarku na velika vrata u Zagreb i u Hrvatsku.

Iako je Zdovc izbacio reprezentaciju u četvrtfinalu Eurobasketa sa Slovenijom i čak dvaputa nadmudrio Perasovića ove sezone ne očekuje laganu utakmicu:”To se ne može usporediti. Sasvim druga priča, drugi ulog. U prošloj utakmici smo slavili sa čak 26 razlike, ali je Cibona tada bila u krizi, taman su ispali iz Eurolige, bilo je ozljeda… A mi smo se borili za Final Four. Tada je briljirao Vidmar, koji je otišao, a od svih igrača koji su nas napustili za njim moji momci najviše žale.

Ipak, javnost očekuje finale Cibona – Partizan i krcatu Arenu u nedjelju:”Čujem da će dvorana biti puna, na nama je da ne razočaramo 🙂” na pressici jhe zaključio Lukša Andrić.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KogWWyKOOms[/youtube]

Očekuje se da će Cibosi krenuti s petorkom Gordon, Tomas, Bogdanović, Radošević i Andrić dok bi s druge stane Zdvoc na parket trebao poslati Ilijevskog, Klobučara, Ožbolta, Aleksandrova i Radojevića.

Ulaznice se dobro prodaju i nadmašit ćemo beogradsku Arenu” najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što je Zagreb dobio domaćinstvo završnog turnira regionalne košarkaške lige. Prošle godine finale između Partizana i Cibone u Beogradu uživo je gledalo više od 14.000 ljudi. Prema posljednjim informacijama, organizator je već prodao više od 9000 ulaznica, a još nekoliko tisuća razdijelit će klubovi i sponzori. Premijernu košarkašku utakmicu u Areni odigrat će Partizan i Hemofarm, a ddmah nakon njih na parket će izaći Cibona i Olimpija u drugom polufinalu.