Košarkaši Cibone u novom kolu HT Premijer lige u petak, 2. veljače gostuju u Splitu. Utakmica protiv KK Split na rasporedu je u 18 sati.

Visokom pobjedom protiv Jazina u 14.kolu HT Premijer lige Vukovi su se riješili dijela frustracija koje su se nakupile u nesretnom porazu protiv FMP-a u regionalnoj ligi, a utakmica protiv Splita nova je prilika za povratak samopouzdanja.

” Čeka nas jako užareni i poznati teren. Igrali smo s njima prije manje od mjesec dana. Imali smo težak zadatak da razbijemo agresivnog protivnika koji ima čvrstinu u obrani i napadu. Sada igraju sve bolje, dignuli su formu i tome u prilog ide njihova pobjeda protiv Primorke koja je lider druge ABA lige”, kazao je Ante Nazor uoči dvoboja sa Splitom i nastavio o ekipi Splita:

“Forma im je u usponu, trebamo biti još agresivniji, željni više kontakta i borbe za svaku poziciju. Ključ je zaustaviti playmakera Scotta, iskusnog igrača Kedžo i prodore Kalajžića i Filipovića te u rotaciji Marčinkovića i Širka. Također trebamo parirati u skoku Najeva, Jukića i u novije vrijeme Špalete.”

 “Utakmica ima puno zamki i zaista moramo biti mobilizirani, borbeni i koncentrirani kako bismo odgovorili na sve izazove. Tek se tada možemo nadati pobjedi”, zaključio je strateg Vukova.

Igrač Marko Tomas mišljenja je kako Cibosi nemaju pravo na novi kiks u domaćem prvenstvu.

“Iskusna ekipa koja jako dobro igra kod kuće. Moramo nastaviti u ovom ritmu i ne smijemo dopustiti niti jedan kiks u domaćem prvenstvu ako želimo uhvatiti treću ili četvrtu poziciju. Igrali smo protiv njih u Kupu i vidjeli smo da nije bilo lagano. Dolazimo pripremljeni, maksimalno ozbiljni i idemo pobijediti utakmicu”, rekao je Tomas.

Utakmicu protiv Splita možete pratiti u izravnom prijenosu na Arena sportu.