Košarkaši Cibone poraženi su od gradskog rivala Cedevite ( 84:81) u 10. kolu HT Premijer lige.

” Čestitao bih Cedeviti na zasluženoj pobjedi jer u sportu uvijek pobjedi bolji. Ja sam od svojih momaka zahtijevao da pokažu da su momčad koja ima čvrstinu i svoj sistem i to su pokazali”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Ono na čemu trebamo sada poraditi, a to se vidjelo i ovu utakmicu, jeste kako sačuvati stečenu prednost. Momci trebaju pokazati više respekta prema toj stečenoj prednosti. Cedevita je preiskusna ekipa da bi si dopustili ovakav pad kakav se dogodio u zadnjoj četvrtini”,  zaključio je Nazor.

“Imali smo vodstvo cijelu utakmicu i na kraju mogu reći da smo svojom krivicom izgubili. Nas par starijih je izgubilo nekoliko zadnjih lopti. Do kraja nam je trebala samo jedna lopta i jedan koš da pobijedimo, ali Cedevita je spretno odnijela pobjedu”, podvukao je Cibonin košarkaš Marko Tomas.

Najbolji u redovima Vukova bio je Novačić sa 23 koša , dok je kod Cedevite bio Ukić sa 25.

Sljedeću utakmicu Cibona će ugostiti Mega Bemax u 12. kolu ABA lige. Utakmica se igra u ponedjeljak, 18.prosinca u 18 sati.

Cedevita – CIBONA ( 15-27, 19-18,23-22, 27-14)

Cedevita: Ukić 25, Krušlin 10, Katić 2, Nicholas 16, Slavica, Žganec 5, Musa 2, Cherry 6, Markota, Ramljak 6, Stipanović 10, Murphy 2

CIBONA: Bilinovac, Uljarević 7, Ratkovica 3, Žorić 8, Cleveland 9, Gilbert, Novačić 23, Bošnjak 12, Rozić 5, Ljubičić, Gospić, Tomas 14