Košarkaši Cibone nakon stanke zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ovog vikenda nastavljaju regionalno natjecanje. U desetom kolu ABA lige gostuju kod Mornara u Baru.

Trener Nazor imati će na raspolaganju sve igrače, dok je nastup novog playa Ratkovice upitan zbog transfernih papira na koje se još uvijek čeka.

“Mornar je dobra ekipa. Kod kuće igraju jako stabilno, imaju veliku energiju i rotaciju igrača. Imaju dobre igrače na lopti koji mogu kontrolirati ritam utakmice, u prvom redu to je Needham, Raley-Ross i Bakić. Iako dobro kontroliraju loptu, mi moramo na tragu treće četvrtine u Zadru, odigrati jaku obranu, jaku destrukciju kako bismo poremetili njihove sisteme te ih nastojali kazniti uz lagane poene”, rekao je Nazor uoči utakmice protiv Mornara te zaključio:

“Ekipa je u takvom stanju da se trsi i izvlači iz jedne krize. Jedino bi pobjeda u ovom susretu bila najbolji izlaz iz te krize.”

Kapetan ekipe Marin Rozić osvrnuo se na stanje momčadi pred utakmicu u nedjelju.

” Ne bježimo od toga da smo u teškoj situaciji. Obilježili smo neke poraze koje nismo trebali. Prošli smo jedno turbulentno razdoblje. Promijenili smo trenera, a stigao nam je i novi igrač na poziciji playa. Vjerujem da će od sada stvari krenuti na bolje. Već je u domaćem prvenstvu protiv Zadra izgledalo bolje zato vjerujem da ćemo i protiv Mornara otići još jednu stepenicu gore. Ne predajemo se nego idemo pobijediti”, izjavio je kapetan Vukova.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 3.prosinca u 19 sati uz direktan prijenos na Arena sportu.