Košarkaši Cibone slavili su u Baru kod Mornara rezultatom 82:78 u desetom kolu ABA lige.

” Čestitke Mornaru na vrlo dobroj borbi i publici na pravoj košarkaškoj atmosferi. Čestitam i svojim momcima. Ova je naša najbolja utakmica otkad sam preuzeo Cibonu. Danas smo odigrali na tragu onoga što želimo postići. Ima tu još dosta prostora za napredak. Pokazali smo agresivnost u obrani, ali i u napadu”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Pokazali smo da polako postajemo tim i sigurno da nam je pobjeda najbolja za samopouzdanje. Iako se protivnik vratio u trećoj četvrtini, mi smo do kraja pokazali karakter i odigrali na tragu dogovorenoga”, zaključio je Nazor.

” Večeras smo bili bolja ekipa koja je više htjela pobjedu. Došli smo tu s ciljem da idemo pobijediti. Bili smo agresivniji i upravo je to presudilo”, podvukao je Cibonin košarkaš Karlo Uljarević.

Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Novačić i Žorić s 23 poena , dok je Mornar je predvodio Needham s 24.

Sljedeću utakmicu Cibona će ugostiti Alkar u HT Premijer ligi u četvrtak, 7. prosinca u 17 sati u Draženovom domu.

Mornar – CIBONA ( 23-19, 16-27, 23-15, 16-21)

Mornar: Ćalić, Mićović 12, Needham 24, Mijović 2, Pavić 2, Shepard, Vujošević, Mugoša 10, Relay-Ross 13, Bakić 6, Luković 9

CIBONA: Bilinovac 2 , Uljarević 10 , Ratkovica 7, Žorić 23, Ćorić, Melvin 4, Novačić 23, Bošnjak 3 , Rozić  2, Gospić, Mandić,  Tomas 8