f4-2009bg_vodCibonu danas očekuje utakmica polufinala završnog turnira NLB Lige protiv Hemofarma s početkom u 18:15 (prijenos na HTV2) dok se u drugom polufinalu sastaju Partizan i Zvezda.
Zbog domaćeg terena i odlčinih igara koje su pružali ove sezone, prvi favorit tunira je Partizan od čega ne bježi ni trener Vujošević:”Mi prihvaćamo ulogu favorita, i spremni smo na nju.”

U večerašnjem susretu Cibone i Hemofarma šanse su 50-50. Cibona ima problema na poziciji četvorke (odlazak Wrighta i ozljeda Vukušića), ali vjerujemo da će Vedran Vukušić biti spreman:”Uspio sam odraditi kompletne momčadske treninge, ali smanjenim intenzitetom. Nisam na sto posto… Iako nemam smetnji tijekom treninga, ipak sam dugo pauzirao, a dijelom me i psihologija koči. Sigurno ću biti u sastavu na Final Fouru, ali je teško reći koliko ću doprinijeti našoj igri. Ove sezone imamo omjer 1:1 ali ni jedna ni druga utakmica nisu dobro mjerilo međusobnih snaga. U Vršcu smo igrali prvo kolo, i tek smo se slagali, a u Zagrebu smo mi bili bez Marshalla, kad Anderson još nije stigao, a oni su bili bez ozlijeđenog centra Vukosavljevića. Sigurno je jedino da je Hemofarm zasluženo došao do završnog turnira NLB lige, baš kao i mi, i bit će nam neugodan suparnik. Imaju balans unutarnje i vanjske linije, koje odlično surađuju. Činjenica je da smo pod obručima brži i da bi trebali pokušati pretrčati Vukosavljevića i Marjanovića, to sigurno možemo. Ali isto tako ne smijemo dozvoliti njima da trče, i što više budu igrali napade pet na pet, to će biti bolje za nas.

Što se tiče bodova za Euroligu, polufinalisti turnira dobijaju po dodatna 3 boda (plus bodovi iz regularne sezone), finalist dobija 8, pobjednik Lige čak 15.

Finale je na rasporedu u subotu u 20:45 sati, nadamo se uz prijenos na HTV2.