Purger je naštimao ruku, 20 koševa uz 4 trice

Trohina večer za 5/5 🙂

Cibona je novu sezonu A1 Lige za prvaka otvorila pobjedom protiv Splita 90:71 (25:23, 22:22, 12:10, 31:16) iako su gosti imali u 25. minuti +7 (47:54) nakon serije 12:0. Zanimljiva je činjenica da Cibosi nisu čak osam minuta u trećoj četvrtini ubacili koš iz igre. Nakon “pauze” Troha u samo 4 minute ubacuje pet trica u nizu i sve je bilo gotovo.

Gosti su od prvih minuta često koristili zonu što je Cibona relativno lako rješavala preko Rozića (100% iz igre, 2/2 za dvicu, 3/3 za tricu u prvom poluvremenu). Niti jedna momčad nije igrala pravu obranu i koševi su se postizali lagano na obje strane.

Anderson je pokazao kvalitete all-round igrača sa 13 poena, 13 skokova i 7 asistencija. Kada se Andersonu i nevjerojatnog Trohu (17 koševa) pridodaju odlične dionice Homana, Princa, Callowaya (16 poena) i Kusa, onda je jasno da je Cibona na kraju stigla do zaslužene pobjede. Goste su predvodili Grgurević i Stipanović koji su ubacili po 14 poena.

Velimir Oerasovič:”Split je momčad protiv koje će svatko imati problema, pa smo tako imali i mi. U drugom poluvremenu dugo nismo mogli postići koš, ali bio sam zadovoljan jer smo podigli agresivnost u obrani, jer smo izgledali kao momčad koja želi igrati obranu. Dobro smo napadali zonu, s puno strpljenja i zahvaljujući raspoloženom Trohi odveli smo utakmicu u mirne vode.”

Teo Čizmić:”Sve dok smo kontrolirali napad, bili smo u igri. U drugom poluvremenu smo digli obranu, ali smo pet-šest minuta imali  vrlo slab napad i onda je Troha pogodio one odlučujuće trice, koje idu na individualnu odgovornost, jer se takvog šutera ne pušta otvorenog.”