U petak i subotu košarkaše Cibone očekuje ritam od dvije utakmice u manje od 24 sata. U petak u 18 sati Cibona će u sklopu 3. kola ABA lige ugostiti beogradski FMP, a u subotu u 17 sati u okviru 4. kola HT Premijer lige u Zagreb stiže Split.

Ivan Velić, trener Cibone:

Nije slučajnost da je ekipa FMP-a startala sa 2-0 s obzirom na to koliko su godina skupa, na njihov projekt, mladost i kontinuitet što se tiče trenera. Mlada su ekipa, uigrana i nemaju pritisak rezultata i to su iskoristili u prva dva kola gdje su lagano dobili obje utakmice. Mi ćemo se poslužiti prošlogodišnjim receptom, odigrati autoritativno na svom parketu i energijom i dobrom obranom ih limitirati na manji broj poena i tu tražiti svoju šansu za pobjedu. Prije 3 dana nam je stigao novi igrač, nadam se da ćemo biti dobri, bolji nego sa Mornarom i Olimpijom što se tiče trajanja dobre igre. 

Koliko očekujete Katića sutra?

Ako odradi 10-15 minuta bit ću zadovoljan. Može nam donijeti promjenu ritma, stabilizirati tim i odmoriti Rebeca koji će uz Katića biti jedini na poziciji 1, da ne trošimo tu Bilinovca. On se previše troši i na 1 i na 2 pa bi ga ostavili na njegovoj prirodnoj poziciji. To je plan, ali nikad ne znate, pripremate utakmicu na jedan način, a otvorite je na sasvim drugi tako da morate djelovati na samoj utakmici. Nadam se da to sutra neće biti slučaj i da ćemo utakmicu privesti kraju onako kako smo i planirali.

Jeste li razmišljali o varijanti da igrate s Katićem i Rebecom zajedno?

Inače to volim igrati. To smo dosta igrali i lani ako se sjećate s Ljubičićem i Rogićem. To je opcija ali pitanje je hoće li to biti moguće. Imate dosta ekipa koje igraju sa 2 čista playa, sve zavisi od samog tijeka utakmice.

To je nekako nametnulo i ovo Svjetsko prvenstvo, najboljima su se pokazale ekipe koje su imale više kreativnih igrača?

To je tako, oni jesu 2 playmakera ali smatram da je svaki igrač koji je jak na lopti i zna igrati pick and roll- playmaker. I na poziciji 4, ako je igrač dobar kreator za mene je playmaker. Tako gledam na te stvari. Mislim da će u budućnosti i Prkačin biti taj koji će kreirati s loptom, on je još premlad za to ali ćemo ga u budućnosti sigurno stavljati u situacije da kreira.

Mate Vucić, igrač Cibone:

Očekujem  pobjedu i u petak i u subotu. Ako ispoštujemo ono što je trener rekao i uspijemo zatvoriti skok, s kojim smo imali problema u proteklih nekoliko utakmica da će biti dobro. Trebamo biti agresivni u obrani kao protiv Zadra. Pogotovo u drugom poluvremenu kad smo pomaknuli njihov napad sa trice na 9 metara i svi su igrali na liniji dodavanja. Ako budemo tako igrali mislim da možemo pobijediti ovu utakmicu. Trebat će nam i vanjski šut koji je protiv Olimpije zakazao ali mislim da će to biti u redu i da nam se ne mogu ponoviti 2 takve utakmice.

Kako si se uopće snašao s obzirom da si lani u ovo vrijeme još igrao Prvu ligu?

Dobro sam se snašao, došao sam spreman i odmah sam mogao parirati ostalima. Vjerujem u trening i dok god sam u treningu dobro sam. Istina, imao sam malo čudan put iz druge lige do Cibone u jednoj polusezoni, ali zašto ne.

Pošto si 97.’ godište, koje je jedno od najtalentiranijih u povijesti hrvatske košarke, misliš li da bi bilo puno drugačije da si bio neko drugo godište, da ispred tebe nisu Zubac, Žižić, Bender u svim tim mlađim selekcijama?

Nisam nikad ni bio u reprezentaciji do seniora. Ne bi se na to vadio. Ima puno igrača koji su bili ispred mene u tim mlađim reprezentacijama i u drugim godištima, no kad dođeš u seniore to više ništa ne znači. Seniorski nivo je sasvim drugačiji od juniorskog i kadetskoj. Imao sam taj put koji imam.

Nije više novost da se igra dan za danom ali koliko je moguće spremiti ekipu kad je sljedeća utakmica već za 21 sat?

Ivan Velić:

Teže se mentalno pripremiti nego fizički. Igrači su navikli na ritam od 2 treninga dnevno tako da taj ritam mogu izdržati ali je veći problem ovaj psihičke spreme, pogotovo mlađim igračima. Čuli ste i Matin igrački put od prošle sezone pa se mora sad priviknuti na ovako nešto. Sigurno da je to teško ali idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Kako je mjesec listopad poznat kao međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke i podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, tako će na obje utakmice ulaz biti besplatan za sve navijačice!

U suradnji s Poliklinikom Medikol, najsretnije će navijačice na poluvremenu utakmica moći osvojiti tumorski marker dojki.

Blagajna se otvara 2 sata prije početka susreta. Utakmica s FMP-om će se moći pratiti na Arena Sport TV, a utakmica sa Splitom na HRT 2.

#hejahejacibosi