Lukša Andrić @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Cibona je slavila u Zadru protiv domćina u polufinalu Kupa sa 75:83 (23:27, 23:20, 13:19, 16:17). Cibonu je do pobjede predvodio Anderson sa 25 poena, ali uz dosta potrošenih lopti (7/22 iz igre), Andrić je ubacio 12, Calloway 11, Kus 10. Domaćine su predvodili Gečevski sa 17 i Stipčević sa 15 ubačaja. U finalu Cibona čeka pobjednika drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju Split CO i Zagreb CO.

Nakon utakmice Perasović je bio zadovoljan, ali:”Ova pobjeda nam je vrlo važna i zbog činjenice da smo od Zadra ove sezone dva puta poraženi. To se uvuče u podsvijest i igračima tada nije lako. Dobiti Zadra na njegovom terenu nije lako. Osim toga, iako ovo nije borba za bodove pobjeda nam je vrlo važna jer nam je ovo prva prilika ove sezone osvojiti trofej, i to trofej Krešimira Ćosića. U prvom poluvremenu smo igrali odlično napadački ali u obrani nije štimalo. S druge strane, u drugom smo odigrali bitno bolju obranu ali smo u zadnjih 10 minuta imali vrlo slabi protok lopte i napad nam se svodio na individualne akcije. Danas je to prošlo, drugi put možda neće.”

Komentirao je Peras i suparnka u finalu:”Obje momčadi su ove sezone vodili protiv nas u našoj dvorani po 15ak poena prednosti, tako da nam neće biti lako. Obje ekipe su odlične, pametno su se pojačali uprijelaznom roku i neće nam biti lako.”