Nakon sedam godina, Kup Ciboni!

Nakon sedam godina, Kup Ciboni!

CIBONA OSVOJILA KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA!!!

Cibona je u finalu zasluženo slavila protiv momčadi Zagreb CO sa 73:63 (29:18,9:6, 17:23,27:25) i tako nakon 7 godina osvojila nacionalni Kup. Cibosi su imali bolji skok u napadu, malo manje uzgubljenih lopti (13 naprema 15) i više mirnoće u ključnim trenucima.

Anderson je ubacio 24 poena i najzaslužniji je za slavlje Cibone jer je odigrao odličnu obranu na Simonu, najopasnijem igraču Zagreba. Rozić je ubacio 9, Prkačin 8. Na drugoj strani, Ante Tomić je ubacio 18, Simon 12, Žorić 10.

Nakon utakmice sa zlatnom medaljom oko vrata, Davor Kus je kratko izjavio:”Sva finala su teška i tvrda, i ona ekipa koja prva shvati utakmicu i počne igrati kako treba na kraju i slavi. Nametnuli smo se, imali u par navrata i 10ak poena prednosti koje na žalost nismo zadržali, ali smo se tada odvojili od Zagreba, prvenstveno igrački. Ova pobjeda nam je podigla i samopouzdanje i dala nam motiva da u utakmicama koje slijede pokažemo da znamo igrati i da možemo ove sezone daleko, i u Euroligi i NLB ligi.

Uz Kusa je bio i trener Perasović kojemu je ovo prvi trofej u domovini kao treneru:”Zadovoljan sam pobjedom, igrom i ne previše. Ovo je prvi naš trofej ove sezone iako nam nisu davali prevelike šanse protiv Zadra u polufinalu. Ipak, treba biti realan i priznati da igra koju smo prikazali neće biti dovoljna za ozbiljniji rezultat ni u Euroligi niti u NLB ligi, a ne vjerujem ni da će ovo biti dovoljno za naslov prvaka Hrvatske. Jednostavno, nismo igrali kako želimo igrati i kako znamo. Sada nam slijedi teško gostovanje u Istanbulu koji nam je nanio neugodan poraz na domaćem terenu, ali znamo da možemo igrati protiv njih. Puno su uložili u vrlo kvalitetnu momčad, ali ne idemo na izlet, ne idemo sa bijelom zastavom.