Cibonu sutra čeka susret 4.kola TOP16 Eurolige protiv Fenerbahcea u Istanbulu, a na poraz u Zagrebu podsjetio nas je trener Perasović:”Prva utakmica protiv Fenera neće nam ostati u najboljem sjećanju, bili smo u situaciji da moramo dobiti, i igrali smo vrlo nervozno i neprecizno u napadu. Obrana nam je bila puno bolji dio igre. Ovo za nas nije turističko putovanje, prva postaja na eventualnom putu u četvrtfinale je Istanbul, i tako shvaćamo utakmicu.”

Kako se zadnjih dana spominju eventualna pojačanja Cibone (povratak Brent Wrighta) Peras je i na tu temu dao poašnjenje:”Na startu u sezonu igrači kakvi su Wright ili Anderson za nas su bili preskupi. No, poremećajima na tržištu, pogotovo istočnom, pojavilo se dosta slobodnih igrača koji su otišli iz klubova s financijskim problemima i u potrazi su na novim angažmanom. Na taj način smo doveli Andersona, a u svakodnevnim smo kontaktima s menadžerima i oko drugih zanimljivih igrača. Bilo bi neozbiljno od nas da ne pokušamo dovesti bilo kojeg igrača s kojim bismo unaprijedili igru. Jedan od njih je i Wright, koji je zaintersiran za dolazak, ali još nismo ni blizu realizaciji. Dolaskom novog čovjeka u momčad bili bismo prisiljeni zahvaliti se nekom od aktualnih igrača, jer si ne smijemo dozvoliti probijanje budžeta.”

Sutrašnji susret najavio je i u zadnje vrijeme ponajbolji igrač Cibone, Alan Anderson:”U Ciboni igram najbolju košarku otkako sam stigao u Europu. Zadovoljan sam ulogom u ekipi, i pokušavam raditi sve ono što će nas učiniti boljima, bez obzira na to radi li se o fazi napada ili fazi obrane. Pun sam samopouzdanja. Finale Kupa igrao sam onako kako bih želio igrati stalno, dobra obrana uz dobar napad. A i cijela je momčad dobro funkcionirala. Ja ne osjećam da nosim neki poseban teret na leđima zbog završavanja napada, imamo dosta igrača u momčadi koji su dobri napadači, koji mogu odlučiti utakmice, i imam povjerenje u njih. Što se tiče Fenerbahcea, završnica Kupa u Zadru dobro nas je pripremila za tu utakmicu. Neće biti lako, ali imamo svoje šanse… U Zagrebu smo samo jedno poluvrijeme igrali dobro protiv njih, znamo da nas u Istanbulu čeka potpuno drugačija atmosfera.”

Čak i ako Cibona sutra pobjedi, za plasman u drugi krug biti će potrebno poklapanje i drugih rezultata u skupini, od čega već sutra možemo navijati za Montepaschi protiv CSKA u Moskvi.