106003507RV018_CIBONA_ZABGRCibona je u jednoj vrlo važnoj utakmici poražena od francuskog prvaka Choleta 71:84 u sklopu četvrtog kola Eurolige. S ovim porazom naša momčad i dalje je bez pobjede, dok Cholet ima skor 2-2 i u krugu konkurenata za Top 16 (Cibona, Lietuvos rytas i Cholet) drži najbolju poziciju.

Cholet se pokazao kao dobro izbalansirana momčad s odličnim pojedincima na svim pozicijama. Nekoliko njih imalo je svoju večer u Ciboni i protiv tako raspoloženih Francuza teško se moglo. Zabili su čak devet trica, dominirali su u skoku i zapravo tijekom svih četrdeset minuta nisu propustili kazniti nijednu slabost Cibone. Kad bi ih naši probali zaustaviti zonom, oni bi stavili šuteve izvana, kad bismo odigrali agresivnije na čovjeka, oni bi poentirali preko centara. Od početka su Francuzi nametnuli visok ritam u obrani i napadu te su konstantno držali prednost.

Cibosa je pak bilo premalo napadački raspoloženih da bismo se mogli nadati nečemu boljem od časnog poraza. Umor od niza zahtjevnih nastupa očito ostavlja traga na našima, tako da će skori povratak Jure Lalića malo proširiti rotaciju i sigurno puno značiti ekipi. Leon Radošević izdvojio se večeras kao najaktivniji naš igrač. Upisao je 19 koševa i sedam skokova, Bogdanović je dodao 15, a Stipčević 12. Sammy Mejia zabio je 19 koševa uz 11 skokova za goste, dok je Antywane Robinson dodao 18 koševa i četiri skoka.

Iz kluba ide velika zahvala navijačima zato što su ponovno u velikom broju pohodili Draženov dom, ali najviše zato što ni nakon ovog uvjerljivog poraza nisu prestali podržavati mladu momčad Cibone. Skandiranje “Heja, heja, Cibosi!” nakon zadnjeg sučevog zvižduka bit će veliki podstrek Cibosima da već idućom prilikom pobjedom razvesele svoju vjernu zagrebačku publiku.