Euroligaški Adidas Next Generation Tournament koji se održavao od 27.-29. prosinca u Valenciji  košarkaši Cibone U18 završili su na sedmom mjestu.

U četiri odigrane utakmice Cibosi su pobijedili Unicaju, zatim su poraženi od Valencije čime su ispali iz borbe za prvo mjesto, uslijedio je poraz i od Olympiacosa, a zadnji dan su pobijedili Tofas Bursu i time zasjeli na 7. mjesto.

Turnir je osvojila ekipa Gran Canarie koja je u finalu pobijedila Unicaju sa 88-72.

Ivan Juran, trener Cibone U18:

Završio je euroligaški turnir. Za nas jedno veliko iskustvo. Ostaje veliki žal. Nakon prve pobjede protiv Unicaje, koja je na koncu igrala finale protiv Gran Canarie, ne mogu  se oteti dojmu da nas je ta utakmica puno potrošila jer smo odmah sljedeću utakmicu, sa danas trećeplasiranom Valencijom igrali nakon samo 4 sata. Jednostavno u tim nekim trenucima u drugoj četvrtini je nastupio totalni ‘black-out’ i to je dalje usmjerilo cijeli turnir. Da smo uspjeli pobijediti Valenciju direktno bi se plasirali u finale što bi nam dalo šansu za plasman na završnicu u Kolnu. Stvari se nisu odvijale u tom smjeru, ta jedna četvrtina nam je odlučila cijeli turnir. Igrači su bili pod dojmom tog poraza pa se dogodila i loša utakmica s Olympiacosom. Sve ostale ekipe imaju momčadi koje su konstantno zajedno, igraju lige zajedno. Mi smo imali taj peh da nam se Prkačin priključio dan prije puta, braća Ivišić dan prije toga i za ovako jake turnire je vrlo teško nove igrače uigrati u sustav. Turnir je organiziran fantastično. Na turniru nema neporažene momčadi. Unicaja koju smo pobijedili ima 2 pobjede i 2 poraza pa su na drugom mjestu, mi imamo isto tako pa smo sedmi. Nijanse odlučuju. Momci su se trudili. Da su se neke stvari poklopile, dojma sam da smo mogli u završnicu u Koln.

CIBONA – OLYMPIACOS 73- 107 (20-32, 20-27, 17-27, 16-21)

CIBONA – OLYMPIACOS KOMPLETNA STATISTIKA

CIBONA- TOFAS BURSA 78-63 (17-21, 20-8, 21-15, 20-19)

CIBONA – TOFAS BURSA KOMPLETNA STATISTIKA

#hejahejacibosi