107368904RV021_KK_CIBONA_ZASiena je u Draženovu domu slavila sa 66:82. Epilog je to utakmice čiji početak uopće nije izgledao loše za Cibose jer Tomislav Zubčić je lako probijao Stonerooka, a Leon Radošević je dobivao bitku protiv sienskih centara. S druge strane je do izražaja došla velika agresija Siene u obrani pa se ostalo na malom broju koševa – 15:15 nakon prvih deset minuta.

Tek kad je rezervna petorka Siene ušla na parket, počelo je rezultatsko odvajanje Talijana. Ključni čovjek bio je Litavac Rimantas Kaukenas (ukupno 13 u drugoj četvrtini), koji je s nekoliko koševa u nizu i beskompromisnom obranom praktički sam zaustavio Cibose u prvih par minuta druge četvrtine. Bilo je to dovoljno da njegova momčad ode na dvoznamenkastu razliku koju je uspjela sačuvati do velikog odmora (26:38).

Trebalo nam je još nekoliko minuta igre u trećoj četvrtini da počnemo dobro igrati, ali iskusna Siena nije nam dopuštala smanjenje na jednoznamenkasti zaostatak. Od Lavrinoviča, McCalebba, Ressa, Zisisa pa do glavnog Kaukenasa, Talijani su jednostavno svki put imali različitu opciju u napadu, dok im agresivnost u obrani nije jenjavala. Zato smo se i mogli osloniti samo na povremene bljeskove Zubčića, Bogdanovića i Radoševića, ali neku igru u kontinuitetu nismo mogli razviti. Zasluga je to vrhunskog protivnika koji pripada u sam europski vrh.

Vrijedi izdvojiti povijesne prve euroligaške koševe Ciboninog juniora Stipe Krstanovića, koji je na kraju treće četvrtine uhvatio skok u napadu i ubacio za 45:56. Na drugoj strani Nikos Zisis stiže zabiti tricu za sam kraj tog razdoblja, dok zadnjih deset minuta tricom otvara Kšyštof Lavrinovič za 45:62. Bio je to faktički kraj utakmice.

Publika je na kraju zapljeskala CIboni, a posebno su taj pljesak zaslužili Radošević, koji je kao jedini pravi centar iznio najveći teret u ovoj utakmici, te mladi Krstanović, koji je u niz navrata odlično reagirao. Leon je utakmicu završio s 20 koševa i sedam skokova, dok je Zubčić dodao 15 koševa uz isti broj skokova. Pobjednike je predvodio nezaustavljivi Kaukenas s 20 koševa i pet asistencija.