107368904RV015_KK_CIBONA_ZANema se što puno reći nakon ove utakmice. Prvo, sretno Ciboni jer ona predstavlja povijest i veliku tradiciju europske košarke. Drugo, mi nismo odigrali dobru utakmicu, nismo imali pravi pristup, bilo je tu puno zbunjenosti i na kraju više izgubljenih od osvojenih lopti“, izjavio je Simone Piangiani, trener Montepaschija iz Siene, nakon pobjede njegove momčadi nad Cibonom u osmom kolu skupine C Eurolige.

Dobra vijest za njega je što je uspio dati veću minutažu Maliku Hairstonu, rekonvalescentu koji je veći dio sezone bio ozlijeđen. “Nova smo ekipa ove sezone, gotovo cijela petorka nam je nova pa imamo još puno košarkaških situacija koje moramo unaprijediti da bismo imali bolji sustav.

Piangiani ne misli da su njegovi igrači imali slabiji pristup zato što su znali da Cibosi štrajkaju pa su ih stoga podcijenili. “Pripremali smo se na isti način kao za svaku utakmicu jer svaki put kad sam igrao ovdje ovo je posebno mjesto za košarku. Možda je ovo bio samo jedan loš dan jer cijelo vrijeme trošimo puno mentalne energije da bismo s izmijenjenom momčadi dobro startali u prvenstvu i Euroligi. U nedjelju smo pobijedili Milano i prvi put sami zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice, tako da je tu moglo doći do stanovitog pražnjenja.