Košarkaši Cibone nakon dugih devet godina ponovno su osvojili Kup Krešimira Ćosića. U finalu igranom u Rijeci u dramatičnoj utakmici punoj uzbuđenja pala je Cedevita Junior rezultatom 67-65. Veliki je to vjetar u leđa mladoj momčadi Cibosa koji su dokazali ponajprije sebi, a onda i javnosti da su spremni na borbu za trofeje. Za najboljeg igrača turnira te titulu najboljeg strijelca ponio je kapetan Danko Branković i tako omogućio da svi trofeji dođu u Zagreb. Također trener Gašper Okorn nastavlja svoj niz bez poraza od dolaska na klupu koji sada broji čak devet pobjeda. Nastavak je to revitalizacije Kluba i pokazatelj da, pod novom Upravom, Cibonu čeka svijetla budućnost.

Nakon utakmice trener Gašper Okorn je izjavio: “Bila je ovo vrlo stresna utakmica, trpili smo četrdeset minuta. Bila je to nervozna Cibona, mnogo nervoznija nego u nekim ranijim utakmicama. Kao da je igračima ušlo ispod kože da moraju to dobiti jer su favoriti. Dobili smo utakmicu s obranom, napad nam nije funkcionirao. Ne samo da nije funkcionirao, nego nismo pogodili ništa otvoreno, ni slobodna bacanja, ni trice. Cedevita Junior je zasluženo bila u finalu. Dobro igra cijelu sezonu, jučer je srušila Split, danas nam je bila za vratom od prve do posljednje minute. No, naša je kvaliteta da se ne predajemo. Vrlo sam sretan što smo uzeli Kup i što ga vraćamo u Zagreb, a i meni osobno ovo puno znači. Ovo mi je najteži trofej. Došao sam prije mjesec dana, rekao sam sam sebi da ću napraviti sve i išli smo iz utakmice u utakmicu. Ekipa je reagirala vrhunski na to što sam ja htio od njih, kao da se dogodila ljubav u sekundi.”

MVP završnice, Danko Branković: “Nisam ni sanjao da bih mogao kao kapetan dignuti trofej Kupa i to mi puno znači. Puno znači i za naš klub da smo ga vratili napokon, nakon devet godina. Utakmica je bila dramaturgija na kraju. Nekoliko smo puta pokušali preokrenuti utakmicu, imali ju u rukama i Cedevita Junior bi pronašla način da se vrati nazad. To moramo popraviti i cijelo vrijeme držati nivo i biti pravi u glavi. Uvijek mi je draža banana, nego zabiti koš.“

Ovim putem se također zahvaljujemo organizatoru, Riječkom sportskom savezu, te Hrvatskom košarkaškom savezu koji su omogućili da sve protekne u najboljem redu i u odličnim uvjetima.

Cibosima sada slijedi odmor, dok će Mateo Drežnjak, Lovro Gnjidić i Danko Branković braniti boje Hrvatske reprezentacije protiv Švedske, kao i Amar Gegić koji odlazi u BiH selekciju. Dečkima želimo svu sreću i puno uspjeha u dresu reprezentacija!

#HejaHejaCibosi