Košarkaši Cibone svladali su u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića momčad Zadra rezultatom 77-72. U derbiju hrvatske košarke Vukovi su odličnim prvim poluvremenom usmjerili utakmicu u smjeru pobjede i u svim naletima Zadrana da preokrenu rezultat zadržali hladnu glavu. Tako su izborili finale koje se igra u subotu od 19 sati protiv Cedevite Junior koja je u drugom polufinalnom susretu svladala Split.

Statistički se istaknuo Amar Gegić (5sk, 1as) s 13 poena, Mateo Drežnjak (2sk, 3as) došao je do 12, a Toni Nakić (6sk, 4as, 2ukr) i Jose Vildoza (1as) dodali su po 11 ubačaja.

Gašper Okorn, trener Cibone: “Prvo, ja bih zaista čestitao svojoj ekipi na pobjedi i mislim da smo ju zaslužili, radili smo četrdeset minuta. Jako smo dobro otvorili i to nam je dalo više samopouzdanja, nekako smo razbili svu nervozu. S druge strane, ja sam znao da nema šanse da sa Zadrom dođemo na, recimo, +20 i završimo utakmicu, bio sam svjestan da će se Zadar non-stop vraćati. Zadar nam je 40 minuta bio na leđima, promijenio sve obrani, a mi se morali adaptirati, Sve su napravili da se vrate. Na kraju, kad podvučem crtu, vodili smo cijelu utakmicu i mislim da smo zaslužili pobjedu.”

Amar Gegić izjavio je slijedeće: “Fizički veoma zahtjevna utakmica. Mi smo ispoštovali većinu toga što smo dogovorili u svlačionici. Već se okrećemo sljedećoj utakmici, iako moramo sačekati da vidimo protiv koga ćemo igrati, ali odmah ide priprema za finale i nemamo vremena za slavlje. Presudili su detalji, radili smo na scoutingu i svi smo bili fokusirani.”

#HejaHejaCibosi