Košarkški Klub Cibona nastavlja s procesom stabilizacije poslovanja i upravljačkog te financijskog restrukturiranja u sklopu kojeg su na sjednici održanoj 15. veljače imenovani novi članovi Skupštine.

Dosadašnje članove Skupštine Krešimira Gunjaču i Jasmina Jurkovca zamijenit će Hari Iyengar i Tomislav Šerić. Novoimenovani članovi predstavnici su investitora s kojima je započet proces financijske podrške Kluba, čime će se ojačati stabilnost funkcioniranja i osigurati preduvjeti za dugoročno održiv razvoj KK Cibona na dobrobit zagrebačke i hrvatske košarke te svih navijača.

Hari Iyengar je član uprave više renomiranih investicijskih fondova među kojima su Ascent Capital i HGO Growth. Novi član Skupštine KK Cibona diplomirao je financije na London School of Economics te magistrirao na Sveučilištu Oxfordu. Ovlašteni je računovođa u Arthur Andersen iz Londona. U radu kao član Skupštine KK Cibona svoje poslovne aktivnosti usmjerit će u cilju optimizacije učinkovitosti, restrukturiranju zatečenih dugova i dugoročnog razvoja kluba.

Tomislav Šerić, dugogodišnji je košarkaški funkcioner te je stručnjak za financije s MBA diplomom s  prestižne pariške institucije HEC. Vlasnik je prvog europskog reguliranog crypto fonda, a u radu kao član Skupštine fokusirat će se na operativno strukturiranje prihoda Kluba.

Dosadašnji članovi Skupštine, kao predstavnici dugogodišnjih sponzora Kluba nastavljaju svojim radom i sponzorskom suradnjom podržavati rad KK Cibona. Uz novoimenovane članove Skupštinu KK Cibona čine predsjednik Mario Petrović te članovi Ivan Artuković i Branimir Fingler.

Imenovanjem novih članova Skupštine nastavljen je proces upravljačkog restrukturiranja u sklopu kojeg su institucionalni investitori preuzeli obavezu održivog financiranja tekućih troškova KK Cibona do završetka pregovora o dugoročnoj suradnji.

„Zahvaljujem našim dosadašnjim članovima Skupštine, Krešimiru Gunjači i Jasminu Jurkovcu na predanom radu tijekom dosadašnje suradnje te iskrenoj podršci u osiguravanju podrške našem Klubu. Naša suradnja se na obostrano zadovoljstvo nastavlja i ovime se ne mijenja njihova uloga kao prijatelja i sponzora KK Cibona. Nova imenovanja planirani su smjer razvoja te upravljačkog restrukturiranja kojim osiguravamo trenutnu financijsku stabilnost Kluba i započinjemo proces kojim želimo osigurati značajnu podršku i temelj za vraćanje KK Cibona na najvišu natjecateljsku razinu. Kao što smo istaknuli, transparentnost funkcioniranja Kluba jedna je od ključnih odrednica vodstva KK Cibona te ćemo o konkretnim aktivnostima, nastavku i zaključenju pregovora s potencijalnim investitorima pravodobno i sustavno izvještavati sve zainteresirane dionike te cjelokupnu javnost“ – istaknuo je Mauro Lukić, direktor KK Cibona.

#HejaHejaCibosi