Calloway & Anderson @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Momčad Cibone danas dočekuje Zadar u polufinalu Kupe Krešimira Ćosića kojemu je domaćin KK Zadar. Cibosi su prema Zadru krenuli tek nakon podnevnog treninga i danas su prijepodne održali jedan lakši trening:”U proteklom razdoblju imali smo puno zdravstvenih problema. Virus je oborio Princa, Vukušića i Zubčića, Prkačin još vuče probleme s leđima, leđa bole i Andersona i Trohu, a Homan je protiv Splita dobio bolan udarac. Mi dolazimo u Zadar kompletni, nisu to problemi koji bi ikoga udaljili iz momčadi, ali su nam poremetili pripremu, jer sam na treninzima imao po osam igrača.”

Trener Perasović ne bježi od činjenice da je Zadar favorit u večerašnjem susretu:”Na stranu sve to, s obzirom na to da su nas ove sezone dobili u obje utakmice, Zadrani će ući u polufinale kao favoriti. Na svom su terenu posebno opasni, agresivni su i u obrani i u napadu. Napad im nikada i nije bio problem, a dolaskom Sagadina digli su individualnu odgovornost u obrani.”

Pojačanje Zadra na klupi, Zmagoslav  Sagadin najavio je susret iz svlačionice Zadra:”Utakmica se može dobiti na „dobar dan“ ili na nekog „ vrućeg igrača“! Cibona je euroligaška momčad po  imenu i statusu, ali nema razloga da ih se bojimo. Svaki dan otkako sam u Zadru igračima sam dodavao nešto novoga u igri. Pratili smo i što radi Cibona kako bismo se znali nositi s njima. Imaju pet centara, po dvojicu igrača na vanjskim pozicijama, mogu rotirari 11 igrača. Mi nemamo tu širinu. Pobjednika će odlučiti naša obrana ili Cibonin napad.”

Utakmica je na rasporedu danas u 18:00 sati uz prijenos na HTV2.