Nakon poraza u 1. kolu protiv Hemofarma, Cibosi nisu ni stigli analizirati utakmicu a već sutra dolazi Zadar. Rozić ima recept za pobjedu: U Vršcu smo odigrali loše, pogotovo obranu, zato ne sumnjam da će biti bolje protiv Zadra. Možemo mi obranu igrati jako dobro, momčadski, u to sam uvjeren. Ali, tek smo uhvatili ritam kada su nam se dogodile igračke promjene. Prvo je Calloway otišao u SAD, onda smo ostali bez Markote, pa se Calloway vratio a Marshall stigao tek tri dana uoči Hemofarma, da bi se pred utakmicu ukočio playmaker Princ. Nismo imali dovoljno zajedničkih treninga u kojima je sve trebalo sjesti na svoje mjesto. Nama samo treba vremena.

Peras je u Vršcu Rozića stavio na “četvroku”, što mu nije bilo prvi put da igra bliže košu. Što se tiče Zadra, zna se i sve i ništa: Nisam ih gledao ove sezone, ali koliko čujem, ponovno je to klasična zadarska šuterska momčad. Mislim da ćemo ih obranom znati primiriti. Primjerice, Malik Dixon je playmaker koji ne razigrava momčad, više gleda sebe i svoj šut, koji mu treba oduzeti, kao uostalom i ostalima. Veliki je rivalitet među nama, uvijek se zakuha situacija i u medijima, pa je onda time i slađe pobijediti. Vjerujem da će nas i naši navijači doći bodriti, pomoći nam da uspijemo pobijediti Zadrane. Ovo je nova Cibona, i tu se doista ima što vidjeti. Mislim da se neće razočarati oni koji dođu u Draženov dom.

Velimir Perasović

Velimir Perasović

Utakmicu je najavio i Perasović: Znam da su to tek prve utakmice, ali je ova po meni jako važna, zbog borbe za euroligaške bodove, koje ganjamo i mi i oni. Morat ćemo odigrati jako dobru obranu ukoliko želimo pobijediti, jer su oni šutertska momčad, znam da su u nekim pripremnim utakmicama ubacivali i po 60 poena u poluvremenu. Također, znam da su zonom dobili Splićane, stoga se pripremamo i na to. Nadam se podršci s tribina, od naših navijača. Važan mi je taj domaćinski teren.

Dobre vijesti dolaze od kondicijskih trenera i liječničke službe: Marshall će biti u momčadi, baš kao i Princ kojem je stanje s ukočenim vratom bitno bolje.