Košarkaški klub Cibona potpisala je dvogodišnji ugovor s donedavnim kapetanom Gorice, 24- godišnjim šuterom Ivanom Majcunićem.

Karijeru je počeo u rodnom Jastrebarskom igrajući za Košarkaški klub Jasku, odakle je prešao u Goricu, a dvije je sezone proveo i u Zagrebu.

U protekloj sezoni je u dresu Gorice u ABA 2 ligi za 24.4 minute provedene u igri postizao u prosjeku 12.3 poena, 3 skoka i 1.3 asista, dok je u HT Premijer ligi za 21.8 minuta bilježio 9.1 poen, 2.2 skoka, 1.4 asist, 3 blokade i 1 ukradenu loptu.

S reprezentacijom U-18 je na Europskom prvenstvu 2014. godine uzeo broncu, a godinu nakon s U-19 i srebro na Svjetskom prvenstvu kada je u drami na Kreti Hrvatska nakon produžetaka izgubila od SAD-a.

Marin Rozić, sportski direktor Cibone:

Ivana pratimo već neko vrijeme i sretni smo što je postao dio naše ekipe. Ima veliku želju za dokazivanjem, odličan je šuter i siguran sam da će opravdati očekivanja. Nastavljamo slagati igračku križaljku, u pregovorima smo s još nekoliko igrača i vjerujem da ćemo ubrzo predstaviti još neka imena.

Vladimir Jovanović, trener Cibone:

Ivan je jedan od igrača koje dobro znamo i upoznati smo s njegovim kvalitetama. On je jedan od najboljih šutera u hrvatskoj ligi i vjerujem da će nam donijeti dimenziju više. Zadovoljan sam što smo ga uspjeli dovesti i nadam se da će naša suradnja biti na obostrano zadovoljstvo.

Ivan Majcunić, igrač Cibone:

Kad je do mene došla informacija da je Cibona zainteresirana za suradnju, nisam oklijevao ni trenutka. Trener mi je predstavio svoju viziju momčadi u idućoj sezoni i moju ulogu u njoj. Bio sam polaskan pozivom i drago mi je da je sve realizirano. Pratim Cibonu i njenu igru već dugi niz godina. Ekipa je prošle godine bila sastavljena od kvalitetnih igrača, bilo je dosta mlađih. Vjerujem u brzu prilagodbu i veselim se upoznavanju novih suigrača i trenera. Želja mi je pružati što bolju igru i dati doprinos u ostvarivanju što boljih rezultata u svim natjecanjima.

Brat Hrvoje je kroz omladinski pogon Cibone osvajao prvenstvo Hrvatske 3 puta te je bio član zlatne generacije koja je 2019. godine osvojila juniorsku ABA ligu.

Hrvoje je dugi niz godina proveo u Ciboni, živio u kultnom stacionaru tako da mi je mogao pričati o klubu iz prve ruke. Bio je zadovoljan uvjetima i pruženom prilikom za individualni napredak i baš mi je drago da ću imati priliku obući ovaj dres kao što je i on.

A evo što za njega predstavlja Cibonin dres…

Cibona je simbol grada Zagreba i igra u njenom dresu predstavlja uspjeh, čast i priliku za daljnje napredovanje u karijeri.

Pozicija: Bek šuter
Visina: 193 cm
Datum rođenja: 24.07.1996. (Zagreb)

KLUBOVI

2014/15 – Gorica
2015-17 – Zagreb
2018-21 – Gorica
2021- Cibona

Dobro nam došao, Ivane!

#HejaHejaCibosi