U službenim prostorijama KK Cibona održana je konferencija za medije, na kojoj je vodstvo Kluba službeno predstavilo novog trenera prve momčadi, Gašpera Okorna. Kako je Klub i ranije objavio, ovaj će slovenski stručnjak voditi prvu momčad do kraja tekuće sezone. Riječ je o profiliranom treneru s dugogodišnjim iskustvom te višestrukim naslovima prvaka u prvoj ligi i kupu Slovenije i Mađarske. Kako je istaknuo u obraćanju medijima, na klupi KK Cibona ga očekuje povoljna situacija zahvaljujući mladoj i vrlo potentnoj ekipi, zbog čega vjeruje u konkurentan nastavak sezone.

„Prije svega želim zahvaliti vodstvu KK Cibona na ovoj prilici, kao i svom prethodniku na tome što dolazim na klupu zaista dobro posložene ekipe koja ima glavu i rep. Moj glavni i jedini fokus je na ovoj sezoni koja je još u tijeku i koju želimo završiti na najbolji mogući način. Ova sezona je još živa i KK Cibona je još uvijek u igri za osvajanje hrvatskog Kupa i Prvenstva, a tu je i ABA liga koju trebamo snažno odigrati do kraja. Biti trener KK Cibona je iznimna privilegija, ali i velika odgovornost. Toga sam svjestan i s velikom motivacijom preuzimam potpunu odgovornost za ostatak sezone. Ono što mogu obećati je to da ćemo dati sve od sebe da postignemo zadane ciljeve. Klub je odabrao teži put, u kojem se oslanja na mlade igrače koje još treba razvijati, profilirati i davati im prilike, no siguran sam da će se to naposljetku pokazati kao ispravna odluka s dugoročnim pozitivnim efektom“,  rekao je Gašper Okorn, novi trener KK Cibona.

Gašpera Okorna danas su na konferenciji za medije predstavili direktor Mauro Lukić, sportski direktor Marin Rozić i član Upravnog odbora i financijski direktor Ivan Matasić. Jedan od glavnih naglasaka konferencije bio je upravo nastavak aktualne sezone i borba za domaću HT Premijer ligu i Kup.

„U razgovorima s novim trenerom Gašperom, posebno nas se dojmila želja i volja za rad s ovako mladom momčadi, stoga vjerujemo da će svojom energijom, iskustvom i znanjem dodatno profilirati naše mlade igrače te doprinijeti borbi za trofeje“, zaključio je Marin Rozić, sportski direktor KK Cibona.