Novo pojačanje Cibone stiže s američkog sveučilišta Wisconsin u obliku moćnog 211 centimetara visokog igrača koji može pokrivati obje centarske pozicije, Nathana Reuversa!

Ugovor je potpisan na 1+1 sezonu.

Za visokog centra krasi ga dobar šut, a najbolji je ‘bloker’ u povijesti sveučilišta pored svih velikih imena koja su nastupala za Wisconsin Badgerse. U sezoni 19/20 je startao u sve 31 utakmice i vodio ekipu s 13.1  poena u prosjeku i blokadama (1.9 po utakmici, 58 u sezoni), dok je bio drugi skakač sa 4.5 skokova po utakmici. Proteklu sezonu imao je 8.3 poena u prosjeku, 3.3 skoka i 1.3 blokade.

Ovo je igrač koji dolazi s velikog sveučilišta. Napadački je talentiran i može napasti licem prema košu, dobrog je šuterskog rangea. Prošao je tu njihovu sjajnu školu. Pratili smo ga još negdje od trećeg mjeseca, analizirali i na kraju se odlučili da je on pravi izbor za nas. Vjerujem da se radi o igraču koji će ostaviti trag u europskoj košarci! – istaknuo je sportski direktor Marin Rozić.

Igrač kojeg smo pratili duže vrijeme. Imao je sjajnu koledž karijeru na prestižnom Wisconsinu koji je poznat po radu s visokim igračima. Jedan je u nizu koji su igrali dobro i nadam se da će nastaviti stopama igrača koji su potekli s tog sveučilišta- Kaminskog, Happa, svi su oni isti profil igrača. Ono što je dobro i važno je da je karakteran, ima dobru radnu etiku, zna zašto dolazi u Europu i Cibonu je prepoznao kao ekipu gdje može napredovati i svojim kvalitetama pomoći u postizanju što boljih rezultata. Može pokriti dvije pozicije, atipičan je. Za visokog centra ima dobar šut za 3, deep range i prijetnja je na više načina u napadu što će nam donijeti dimenziju više. Sigurno da će mu trebati prilagodba na europski stil igre, ali kako je jako talentiran vjerujem da će to kratko trajati. – zaključio je trener Vladimir Jovanović.

Nathan će u Zagreb sletjeti idući tjedan, kada će zajedno s ostalim igračima prije početka priprema proći detaljne liječničke preglede. Sam početak priprema je planiran za ponedjeljak, 02. kolovoza.

Pozicija: PF/C

Visina: 211 cm

Datum rođenja: 30.09.1998. (Lakeville, MN)

Welcome to Zagreb, Nate!

#HejaHejaCibosi