Hrvatski košarkaški reprezentativac u mlađim selekcijama, Luka Krajnović, novo je ime u redovima Vukova. Ovaj 17-godišnji iznimni košarkaški talent dolaskom u KK Cibona će biti priključen treninzima prve momčadi Kluba, koju će u nadolazećim izazovima voditi trener Gašper Okorn nakon što je ovog tjedna imenovan na tu funkciju.

Luka Krajnović u redove KK Cibona dolazi iz KK Bosco za koji je u Prvoj hrvatskoj ligi ove sezone zabilježio u prosjeku 15 poena i preko 4 asistencije. Ovaj 192 cm visoki razigravač/bek je predkadetski i kadetski reprezentativac Hrvatske te osvajač domaćih prvenstava i medalja u mlađim kategorijama.

„Iako mu je tek 17 godina, Luka Krajnović već ove sezone na seniorskoj razini natjecanja pokazuje iznimnu zrelost i svestranost. Naša momčad obogaćena je još jednim mladim talentom čije vrijeme tek dolazi i za kojeg vjerujemo da ima velik potencijal. Osim sjajnih atletskih predispozicija, Luka na terenu pokazuje i visoku razinu igračke kvalitete za svoju dob, a upravo takve mlade igrače želimo profilirati u buduće nositelje igre KK Cibona. Širenjem našeg mladog rostera punog elana te gladi za pobjedama i dokazivanjem, nastavljamo sportsku politiku koja ima za cilj stvoriti snažan temelj ekipe za duži niz godina. Luka je bio želja brojnih klubova u Hrvatskoj i okruženju, zbog čega smo posebno sretni što je upravo u našem klubu prepoznao svoje mjesto.“ poručio je Marin Rozić, sportski direktor Kluba.

„Zaigrati za KK Cibona je velika čast i privilegija, ali i prilika za igrački rast i razvoj. Veselim se upoznati suigrače, stručni stožer i Klub te dati svoj doprinos u ostvarivanju željenih rezultata. U Klubu danas igraju momci koji su moji igrački uzori i vjerujem da ću od njih i novog trenera imati priliku mnogo toga naučiti. KK Cibona je uvijek bila želja svakog mladog igrača u Hrvatskoj, meni se ta želja ispunila te mi je dodatni motiv za još snažniji rad i košarkaški razvoj“,  rekao je Luka Krajnović.

#HejaHejaCibosi