KK Cibona je posljednju utakmicu regularnog dijela domaće lige odigrao u Vukovaru te obradovao brojne ljubitelje košarke u tom kraju Lijepe Naše i poslao poruku podrške Gradu Heroju. Prije utakmice s KK Furnirom koja je odigrana u utorak 15. ožujka s početkom u 18 sati, predstavnici KK Cibona posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i Spomen dom Ovčara te odali počast svim žrtvama koje su utkane u temelje slobode i samostalnosti Republike Hrvatske. KK Cibona, njezina prva momčad i vodstvo kluba ovom su gestom dodatno željeli pokazati koliko je čvrsta veza Grada Heroja i kluba koji je jedan od simbola hrvatskog sporta i košarke.

„Cibona je oduvijek jedan od simbola Hrvatske i hrvatskog sporta, zbog čega smo zahvalni na prilici da ovu završnicu lige odigramo baš u Vukovaru, Gradu Heroju. Ovim smo posjetom htjeli počastiti ljubitelje košarke u Vukovaru jednom sjajnom utakmicom te istovremeno skrenuti pažnju naših igrača, ali i cjelokupne javnosti na ovaj svima nam dragi grad. Velika nam je želja svojom igrom ponovno predstavljati našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu i vjerujemo kako će ovaj posjet našoj momčadi za to pružiti jednu dodatnu snagu i motivaciju. Ovu utakmicu posvećujemo svim hrvatskim braniteljima, a posebice onima koji su položili svoje živote za našu slobodu i samostalnost. Oni će za nas uvijek biti istinski heroji“, poručio je direktor Cibone, Mauro Lukić.

U ovoj zaostaloj utakmici 19.kola HT Premijer lige, Cibosi su upisali pobjedu od 100:68, ubacivši čak 20 trica. Pritom se kao prvo ime istaknuo Ivan Majcunić, koji je šutirao trice 7/7 . Pred lijepo ispunjenom dvoranom, smještenom na trgu koji također nosi ime Dražena Petrovića, sastav Gašpera Okorna došao je do nove pobjede kojom je Cibona zauzela drugo mjesta prije Lige za prvaka.

Uoči ogleda s Furnirom, košarkaši Cibone su u pratnji direktora kluba Maura Lukića, sportskog direktora Marina Rozića, člana Upravnog odbora Saše Turkalja te članova stručnog stožera posjetili Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i Spomen dom Ovčara, gdje su polaganjem vijenaca iskazali poštovanje i sjećanje na sve stradale u Domovinskom ratu. Osim što je Cibona ovim posjetom željela podsjetiti cjelokupnu domaću javnost na neprekidnu vezu s hrvatskim narodom koja traje od samih početaka kluba, cilj je također bio educirati igrače o prošlosti i sadašnjosti Grada Heroja te ih motivirati za postizanje daljnjih sportskih uspjeha koji su dokazano jedan od najboljih oblika promidžbe naše čitave zemlje.

#HejaHejaCibosi