Velimir Perasović

Velimir Perasović

Dan nakon poraza u Vršcu, Peras je dao svoje viđenje utakmice 1. kola NLB Lige: Poraz me užasno boli, to nije sporno. Međutim, vidio se napredak kod ekipe u odnosu na dva posljednja pripremna turnira. Nažalost, nedovoljan za pobjedu. I u pripremi utakmice imali smo problema zbog odutnosti igrača, a i tijek utakmice bio je takav da smo morali odustati od planiranog načina igre i tražiti alternativna rješenja. Centri su nam već u prvoj četvrtini bili otperećeni osobnim pogreškama, i zato smo dugo igrali s Rozićem na četvorci, uz dosta zone koju nismo dobro odigrali. Ključ našeg poraza je njihov skok u napadu.

Perasović se nije ni pokušao opravdati suđenjem, iako bi možda imao i razloga za to: I ja se trebam naviknuti na suđenje u ovoj ligi, vjerojatno je tu lagano domaćinsko suđenje normalno. No, i momčad Hemofarma je agresivna u prodorima, dominirali su visinom, što im je donijelo prednost u tim kategorijama. Veliki problem nam je bila i ozljeda Princa, neposredno prije utakmice. Ukočio mu se vrat, pa su Kus, Calloway i Rozić imali vrlo visoku minutažu, previsoku da igramo na način na koji želimo igrati, s agresivnom vanjskom linijom. Očekivali smo da ćemo upravo agresivnošću prelomiti utakmicu, ali nismo uspjeli.

Novi play Cibone, Calloway je odigrao pristojnu utakmicu: Jedino je u postotku šuta bio nešto lošiji, vjerojatno zbog umora izazvanog prevelikom minutažom, sve ostalo odigrao je dobro. S druge strane, Marshall je potpuno izvan forme, moramo ga ubrzano vraćati, pa je radio i u nedjelju. Očekujem da ćemo s njime dobiti upravo ono što je bila kvaliteta Hemofarma – agresivnost s loptom, prodornost i iznuđivanje prekršaja završio je Perasović.