„Vjerovali smo da možemo vratiti klub na pravi smjer, pozitivni pomaci su vidljivi u svim aspektima. Nastavljamo s još više energije raditi za dobrobit najvećeg košarkaškog kluba u Hrvatskoj.“

Vodstvo KK Cibona u sklopu konferencije za medije, koja je simbolično održana na centru terena KC Dražen Petrović, iznijelo je izvještaj te najvažnije zaključke o zatečenom stanju u klubu, a što je obuhvatilo i prezentiranje financijskog stanja koje je aktualno vodstvo naslijedilo. Uz navedeno, javnosti su predstavljene sve ključne poslovne aktivnosti koje su provedene od dolaska nove uprave i predsjednika, kao i projekti koji će tek uslijediti.

Pritom je naglašeno kako će se klub u godinama koje slijede fokusirati na razvoj mladih domaćih talenata, za što će biti pokrenut projekt Cibona Akademije, te da će se klub u što skorijem vremenu vratiti u najprestižnija europska natjecanja.

„Okupili smo tim koji ima iznimnu kvalitetu i znanje, što vjerujem da se osjeća i na igračima, trenerima te stručnom vodstvu. Cibona je div koji se budi i na tome želim zahvaliti svima koji su u ovom vremenu pomagali da se Klub postavi na noge, a posebice ljudima koji sjede ovdje za stolom jer su vjerovali da se može krenuti u pozitivnom smjeru. Vrijeme pred nama je ključno za potpuni oporavak kluba i povratak na staze uspjeha, pri čemu je naš zajednički zadatak da Klub vodimo uz krajnju transparentnost i profesionalnost“, poručio je predsjednik Kluba, Mario Petrović.

Na to se nadovezao i direktor Kluba, Mauro Lukić koji je istaknuo: „Kada sam 28. listopada 2021. stupio na dužnost direktora Cibone, pokrenuo sam neovisnu reviziju poslovanja kluba koja je pokazala dug od 33 milijuna kuna. Revizija je rađena na datum 30. rujna, a u međuvremenu se taj dug nije povećavao obzirom da smo uspjeli tekuće financiranje osigurati bez daljnjih zaduživanja. Danas nemamo novih dugovanja, ali moramo sanirati ona koja su nas dočekala. Na nama je da pronađemo način realizacije investicija, zbog čega i dalje aktivno pregovaramo s potencijalnim investitorima i sponzorima. Klub želimo podići na najvišu profesionalnu razinu te želimo Cibonu vidjeti i na europskoj mapi. Vrlo smo zadovoljni cijelom ekipom i trenerom te nam je želja zadržati sve igrače po završetku sezone. Naravno, želimo graditi i nove igrače kao jezgru našeg kluba za budućnost.“

Kako je i samo vodstvo Kluba istaknulo u više navrata, nije tajna kako je financijska stabilnost apsolutni prioritet cjelokupne klupske zajednice te okosnica svih operativnih djelovanja upravljačke strukture. Najvažnije detalje o ovom pitanju iznio je Ivan Matasić, član Uprave i financijski direktor Kluba. „Trenutni dugovi su na 33 milijuna, a očitovanje za dugove od prethodnog razdoblja od Grada Zagreba još čekamo, ali računamo na novih 2,5 do 3 milijuna kuna dugovanja koji se odnose na razdoblje prije našeg dolaska u Cibonu. Zaista vrlo intenzivno radimo kao tim i nije nam cilj održavati se na životu jednu godinu, već želimo i za 10 godina održati jednu ovakvu konferenciju na kojoj dugovi nikome neće biti ni u primisli. Primarni cilj nam je sanirati postojeća dugovanja i u novu sezonu ići neopterećen tim utegom. Želimo graditi klub na dobrim temeljima koji su dugoročno održiv, odnosno graditi se i pokriti se onime što imamo. Jedna od osnovnih stvari je zadržati dobar duh, zbog čega želimo raditi transparentno i profesionalno“, istaknuo je Matasić.

Svoj pogled na zbivanja, rezultate i sportsku politiku Cibone iznijeli su sportski direktor Marin Rozić, glavni trener Gašper Okorn te aktualni kapetan Danko Branković. Kako su istaknuli u svojim obraćanjima, vodstvo Kluba ima njihovu punu potporu, a niz odličnih rezultata prenio se i na svlačionicu gdje vlada sjajna atmosfera i pobjednički mentalitet. Uz najavu nadolazećih utakmica te postavljanje jasnog cilja borbe za osvajanje domaćeg prvenstva, okupljeni su pozvali sve navijače da ih podrže s tribina i doprinesu vraćanju kluba na najvišu razinu.

#HejaHejaCibosi