Pred Cibonom je novo gostovanje, čak peto u uvodnih sedam utakmica u sklopu AdmiralBet ABA lige, a protivnik je KK Krka Novo Mesto.

U ponedjeljak, 13. studenog, Cibona gostuje u Novom Mestu kod Krke. Za momčad Jakše Vulića bit će to peta utakmica na gostovanjima ove sezone nakon Čačka, Beograda, Podgorice i Zadra što je specifičan slučaj u regionalnom natjecanju. Kada na to dodamo i četiri utakmice u domaćem prvenstvu, dolazimo do brojke od devet gostovanja u posljednjih 45 dana.

Ritam je izuzetno zahtjevan, pogotovo uz dodatne prepreke s kojima se momčad susreće, a vremena za dovoljan broj kvalitetnih treninga uz sva putovanja i nema previše.

‘Znamo da je Krka zajedno s nama jedna od momčadi koja će biti u borbi za ostanak i to daje dodatnu važnost ovoj utakmici. Za nas nije jednostavno bilo napraviti pripremu za utakmicu budući da je jedan dio ekipe bio u Dubrovniku, dok je ostatak ostao raditi u Zagrebu po posebnom programu. U nedjelju predvečer odradit ćemo jedan pravi zajednički trening, međutim to je situacija koja nas prati od početka sezone i na nju smo se donekle i adaptirali.’ – rekao je trener KK Cibona, Jakša Vulić.

Svoju prvu pobjedu u sklopu regionalne lige Vukovi su upisali u prošlom kolu protiv Mornara, tu su još i tri pobjede u domaćem prvenstvu pa Cibona tako u Novo Mesto ide s nizom od četiri pobjede. Utakmicu je najavio i Alex Stein koji tvrdi da se ekipa osjeća dobro uoči predstojećih utakmica. 

‘Početak sezone s omjerom 0-5 nije ono što smo željeli, nismo potpuno zadovoljni gdje se trenutno nalazimo na tablici, ali nastavljamo raditi naporno i poboljšavati se gdje je potrebno. Što se tiče igre, mislim da smo dobro izgledali i definitivno smo imali priliku upisati pobjedu u nekim ranijim utakmica. Sve ekipe u ovoj ligi su dobre, pa će tako i uvijek biti teže pobijediti ih na njihovom terenu. Mi radimo jako dobro i na treninzima i u pripremi utakmica. Razvili smo odličnu kemiju na terenu i osjećamo se prilično dobro u ovom trenutku. Zalog je to koji nam pruža opravdanu nadu da možemo nastaviti niz pobjedom protiv Krke u ponedjeljak.’ – rekao je Alex.

Što se tiče Krke, momčad je to koju s klupe vodi Gašper Okorn, trener koji je Cibonu odveo do duple krune u sezoni 21./22. osvojivši Kup ‘Krešimir Ćosić’ te domaće prvenstvo. Upravo je u sklopu kalendara regionalne lige Cibona sljednik Krke pa su obje momčadi do sada odigrali susrete protiv pet istih suparnika. Krka je svoju pobjedu upisala protiv FMP-a, dok su poraženi od Partizana, Budućnosti, Zadra, Mornara i SC Derbyja.

‘Od igrača u rosteru Krke na koje moramo posebno pripaziti je definitivno prvo ime Jan Špan od kojeg dosta toga polazi i koji igra na poziciji organizatora igre. Predvodi momčad u asistencijama i rekao bih da je glavni kreator tako da moramo biti posebno pažljivi u obrambenom segmentu na njemu. Na vanjskim pozicijama tu je još vrlo važan i amerikanac Cousins koji ima iskustvo igranja u jakim europskim ligama. Dobar je u igri jedan na jedan, može ‘izmisliti’ poene tako da će biti važno kako ćemo obrambeno od samog početka startati na njemu jer ukoliko se razigra i uđe u dobar ritam za nas će zadatak biti puno teži. Pod košem dominira Macura, nadamo se da će naši igrači pronaći način kako ga zaustaviti te kontrolirati njegove napadačke skokove jer ako budemo u tom segmentu ravnopravni imat ćemo lakši put prema eventualnoj pobjedi.’ – osvrnuo se na Krku trener Vulić.

U utakmici protiv Mornara, Tomislav Buljan zadobio je neugodan udarac zbog kojeg je morao napustiti parket, ali trener Jakša Vulić potvrdio je da tu nema problema i da je sve uredu.

‘Što se tiče zdravstvenog kartona momčadi, mogu reći da imamo dobre vijesti. Nemamo nekih većih problema, tek je Jakov Mustapić dva dana bio van treninga zbog lagane temperature, ali do ponedjeljka očekujem da bude potpuno spreman. Situacija s Buljanom je dobra, on nakon utakmice s Mornarom nije imao nikakvu pauzu, zglob je uredu i očekujem njegov veliki doprinos našoj igri.’ – zaključio je za kraj Vulić.

Utakmica se igra u ponedjeljak, 13. studenog, u 18:00 sati u Športnoj dvorani Leona Štuklja uz besplatan ulaz, a prijenos možete pratiti putem Arena sport 1 programa.