Cibona je pobjedom u Novom Mestu u sklopu 7. kola AdmiralBet ABA lige nastavila niz pobjeda koji je počeo utakmicom u Splitu, a nastavio se protiv Mornara, Cedevite Junior, Dubrovnika te danas Krke.

Jakša Vulić poslao je na parket petorku Domagoj Vuković, Jakov Mustapić, Ivan Majcunić, Alex Stein i Tomislav Buljan. S druge strane Gašper Okorn, trener Krke, poslao je petorku Leon Stergar, Miha Cerkvenik, Jan Špan, Marko Radovanović i Jurij Macura.

Utakmica su obje ekipe otvorile dosta nesigurno, Cibona je svoj prvi koš iz igre zabila preko Jakova Mustapića nakon dvije minute igre, dok je isto napravila Krka dva posjeda kasnije. Nakon šest odigranih minuta semafor u dvorani Leona Štuklja pokazivao je tek izjednačenih 7-7. U posljednje četiri minute prve četvrtine uslijedila je bolja igra Vukova, pa se to odrazilo i na rezultat. Cibona je koševima Radovčića, Prolete i Mustapića napravila seriju 10-4 te na prvi mali odmor otišla s +6 (11-17).

Iako je Cibona otvorila drugu četvrtinu koševima Domagoja Prolete za najvećih +9 (11-20) na susretu, Krka je bila momčad koja je odigrala bolji početni period druge četvrtine. Nakon četiri minute domaćini su smanjili zaostatak na samo dva poena (20-22), a dvije minute prije kraja su i izjednačili (28-28). Više od toga nisu mogli jer je Cibona koševima Mustapića i Vukovića vratila prednost te na odmor otišla s šest poena plusa (28-34).

Cibona je u drugo poluvrijeme opet krenula promašajima. Mustapić, Vuković i Aranitović nisu zabili svoje šuteve, dok je s druge strane Marko Radovanović svoj realizirao pa je tako rezultat nakon dvije minute igre 31-34. Nakon tri minute igre do svojih prvih poena na utakmici dolazi i Alex Stein, prvi su to poeni Cibone iz igre u nastavku. Točno na polovici treće četvrtine, Krka je i izjednačila rezultat košem Marka Radovanovića (37-37) što je rezultiralo minutom odmora Jakše Vulića. Unatoč slabijoj igri obje ekipe, nakon minute odmora bolju reakciju imala je Cibona koja opet stvara prednost od dva posjeda dvije minute prije kraja (37-42). Nastavila je Cibona boljom igrom pa je tako Krka došla do svojih prvih poena nakon pet minuta aktivne igre tek tridesetak sekundi prije kraja preko Cousinsa za 39-46 uoči posljednjih deset minuta.

U uvodnim minutama posljednje četvrtine Cibona odlazi na osam poena prednosti tricom Majcunića, ali Miha Škedelj odmah u idućem napadu uzvraća za (46-51). Preko Bačvića Krka dolazi do samo četiri poena zaostatka, ali onda dvjema tricama Tomislava Buljana Cibona odlazi na najvećih deset poena prednosti na susretu (49-59). Otvorilo se Ciboni u najboljem mogućem trenutku s tri realizirana šuta za tri koji je do tog trenutka bio na mizernih 1-23. Nastavili su Majcunić i Radovčić odličan šuterski period pa Cibona dvije minute prije kraja susreta odlazi na velikih +14. Do kraja je Cibona odradila posao rutinski pa je konačan rezultat na semaforu pokazivao 54-72.

‘Čestitke mojim igračima na pobjedi, ne toliko na kvalitetnoj igri. Ova pobjeda je za nas izuzetno važna, kod igrača obje momčadi osjetio se grč zbog važnosti utakmice. U pripremi utakmice odlučili smo preuzeti rizik šuta za tri poena visokih igrača Krke i to nam se večeras isplatilo. U drugom poluvremenu kad smo povezali nekoliko trica prelomili smo utakmicu. Zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu, sezona je još duga, idemo dalje.’ – rekao je trener KK Cibona, Jakša Vulić.

Ovo je druga pobjeda ove sezone za Cibonu u regionalnoj ligi, a najbolji na parketu bili su Domagoj Vuković sa 16 poena i devet skokova te Tomislav Buljan s 14 poena i pet skokova.