Slavlje nakon Vukušićevog pogotka u posljednjoj sekundi za pobjedu protiv Zagreba

Vukušić je i večeras bio odličan sa 17 poena i 4 skoka

Cibona je današnjom pobjedom nad Zagrebom 85:81 (30:19, 21:19, 13:28, 21:15) osigurala prvu poziciju uoči doigravanja i polufinale protiv Splita. Susret su obilježile velike oscilacije u igri i neujednačen kriterij sudačke trojke.

Cibosi su krenuli angažirano od prve minute i već u 17. su imali +20 (48:28), a s obzirom na igru i jedne i druge momčadi prednost je morala biti i veća. Tada slijedi opuštanje i gosti iz trnskog rade seriju 28:7 i samo 3 minute prije kraja susreta imaju napad i +7 (74:81). Nakon minute odmora Cibona radi seriju 11:0 i na kraju slavi sa 85:81.

Vukušić je ubacio 17, Kus 16, Troha 11, Prkačin 10 uz 8 skokova, a najbolji skakač Cibone bio je Anderson sa čak 9 uhvaćenih lopti. Goste su predvodili Štimac i Žorić sa 17 koševa.

Nakon utakmice Perasović nije bio zadovoljan: “Sretno smo dobili ovu utakmicu. U prve dvije četvrtine smo morali napraviti osjetniju prednost i prelomiti ovu utakmicu. Treća četvrtina je bila ključna. Zagreb nas je prestigao i počeli smo razmišljati kako možemo izgubiti ovu utakmicu i u naše se redove uvukla nervoza. Ušli smo u glupe rasprave sa sucima, što si jedna ozbiljna momčad ne smije dopustiti. Zamalo smo izgubili prvo mjesto zbog dugog jezika, a to ne mogu tolerirati. Radili smo tri mjeseca da budemo broj 1, a zamalo je sve palo u vodu. Jedino čime mogu biti zadovoljan je to što smo ipak došli do jedinice.

Najbolji strijelac Cibone, Vedran Vukušić je kratko izjavio:”Opustili smo se, nikako nismo mogli prelomiti utakmicu. Napravimo deset razlike, ali dalje ne ide. Nadam se da ćemo pobijediti Split na njihovom terenu, tj. da ćemo seriju riješiti u dvije utakmice.

Polufinalna serija započinje već u utorak, Cibona dočekuje Split, dok će Zagreb u goste Zadru.