Cibona danas igra finalnu utakmicu NLB Lige protiv domaćeg Partizana sa početkom u 20:45 uz prijenos na HTV2.

f4-2009bg_vod

Tim povodom je održana zajednička pressica u Beogradu na kojoj su bila oba trenera i Nikola Prkačin. Što god se pisalo po medijima istina je da i Cibona i Partizan žele večeras uzeti trofej namijenjen pobjedniku Lige što nam je potvrdio i kapetan Prkačin:”Ovo je kruna sezone i za nas i za Partizan, jer nam naši rosteri i budžeti ne dozvoljavaju da se borimo za europsku titulu. Osvajanje ove titule je najviši mogući sezonski domet i za jedne i za druge… Činjenica je da je Partizan praktički od prvog kola do kraja NLB lige bio prvi, ali ne bih bio sportaš kad bih unaprijed rekao da će nas dobiti.

press_f4_beogradNikša je pokazao i da je veliki sportaš i veliki čovjek, uputivši poziv navijačima iako zna da će navijati protiv njega i njegove momčadi:”Pridružio bih se pozivu domaćih i pozvao ljude da dođu u dvoranu u što većem broju, bez obzira na to što će navijati protiv nas. Iskreno bih volio da dvorana bude puna. Ne igra se zbog nas igrača, niti zbog novinara, nego zbog gledatelja. A jednom ćemo valjda igrati završnicu i u Zagrebu, pa će tada puna dvorana navijati za nas.

Alley Oop - Alan Anderson

Najbolji pojedinac i najbolji potez u polufinalu - Alley Oop Andersona

Na sva pitanja na temu polufinalne utakmice protiv Hemofarma Prka je kratko odgovorio:”U napadu smo igrali tako da damo loptu Andersonu, pa što bude… 🙂

S druge strane, Perasović je pohvalio protivnika, ali i istaknuo borbu za naslov:”Partizan je bio dominantan u regularnom dijelu, igrali su najbolju košarku, igrat će pred svojom publikom i apsolutni je favorit u finalu. Za mene Partizan ne može igrati loše, s obzirom na model i način igre, i ne mislim da su u polufinalu igrali loše. No, u jednoj utakmici protiv njih imamo se pravo nadati iznenađenju i osvajanju ovog trofeja.

Zna Perasović da će večeras Ciboni trebati širina, jer su domaćini bitno agresivniji od Hemofarma. U posljednjoj utakmici ova dva suparnika Cibona nije najbolje reagirala na zonu (iako je na kraju slavila) i za očekivati da će Vujošević pokušati i tom obranom. S druge strane, Ciboni nije baš išao šut izvana (3/14) u polufinalu, za nadati se da večeras bude bolje, bitno bolje.