velimir_perasovic_finaleCibona je poražena u Beogradu od Partizana u finalu NLB Lige sa 63:49 (17:9, 21:18, 9:16, 16:6). Vukovi su tijekom cijele utakmice bili u minusu ponajviše zbog vrlo lošeg šuta (iz igre ali sa crte slobodnih bacanja). Cibona je u jednom trenutku zaostajala i 19 koševa, ali s nisu predavali…

Početak je pripao Partizanu koji odlazi na 6:0 već u 3. minuti da bi Vukušić ubacio prve poene za 6:3. Nakon 10 minuta rezultat je bio 17:9, što s obzorimo na igru Cibone i nije bilo loše. U drugoj dionici, kada smo očekivali još bolju igru u obrani i barem malo bolji napad nego u prvih 10 minuta, Cibosi su odigrali još lošije. Obrana nije funkcionirala, napad je i dalje bio loš i domaćini preko Lasmea i Rakočevića ispod obruča i Veličkovićem izvana odlaze na ogromnih 35:16. Valja za spomenuti da su Cibosi prvu osobnu u drugoj četvrtini napravili tek u 19. minuti (Homan). Pred kraj poluvremena gostujući trener više rotira, Vukovi kreću i na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 38:27 za Partizan.

Otvaranje drugog poluvremena pripada Tripkoviću koji ubacuje dvije trice, ali ovaj put Cibona igra i obranu i napad i dolazi na “samo” -11. Tada Peras prelazi na presing što rezultira sa par osvojenih lopti i skokova u napadu i Cibona se vratila u utakmicu tricom Rozića sa sirenom (47:43). U 33. minuti (50:46) Calloway krade loptu i ide na polaganje ali griješi i Cibona propušta prvu priliku za egal. Samo trideset sekundi kasnije Anderson ubacuje tricu za 52:49. Slijedi period utakmice sa dosta grešaka sa obje strane iz kojeg prvi, na našu žalost, izlazi Partizan koji sa 4 poena odlazi na +7. U slijedećem napadu nakon (pre)više primljenih udaraca Anderson malo agresivnije ide na Tepića za što dobija nesportsku i utakmica je bila odlučena.

Za Cibonu je Anderson ubacio 22 koša, 4 skoka, 4 asistencije te po 5 osvojenih i izgubljenih lopti, dok je Homan ubacio 11. Spomenimo još Callowaya sa 7 poena i 7 skokova, dok su nedostajali poeni svih ostalih, poesbice Prkačina i Kusa. S druge strane, Partizan je do pobjede predvodio Veličković sa 17 poena i 8 skokova.

Šteta, Cibona je u Beogradu imala priliku koja nije iskorištena zbog vrlo lošeg šuta (samo 31% iz igre, 47% sa crte slobodnih bacanja) i slabijeg skoka u obrani. Kao jedan od razloga mogla bi se spomenuti i sidačka trojka ali o tome neki drugi put…