marin_rozic_nlb-20olimpijaCibona je slavila i protiv neugodne Olimpije sa 75:69 (15:15, 19:26, 28:19, 13:9) nakon teških 40 minuta. Prva je četvrtina završila je izjednačeno (15:15) sa dosta grešaka na obje strane, da bi u drugoj gosti došli do prednosti. U 14. minuti Olimpija ima 23:20 nakon serije 6-0 Golubovića sa tri zakucavanja, a pridružio mu se i Rudež tricom. Na poluvremenu je Olimpija dolazi do najveće prednosti 41:34, nakon serije 11:4 u samo tri minute.

Nakon odmora Cibona je zaigrala agresivnije: obrana je profunkcionirala, a pomoglo je i to što je gostima stao šut. Sredinom treće četvrtine Cibona dolazi do vodstva 44:43, ali Olimpija opet radi seriju, ovaj put 9:2 i odvodi utakmicu u neizvjesnost. Cibosi opet kreću i do kraja treće dionice imaju 62:60. U posljednjoj dionici nismo gledali lijepu košarku, ali vukovi opet dolaze do +6, koju Rudež sa dva ubačaja opet smanjuje na samo -2. Cibona je stisnula igru u obrani tijekom zadnjih 120 sekundi, zaigrala agresivnije i na kraju potvrdila pobjedu tricom Rozića 10 sekundi prije kraja susreta.

Velimir Perasović:”Igrali smo protiv izuzetno čvrste i organizirane momčadi što se pokazalo i na ovoj utakmici. Svako odvajanje je bilo brzo riješeno s njihove strane, čim smo mi prestali biti disciplinirani u igri Olimpija je napravila razliku i otišla na +9, kažnjavali su nas kontranapadima. Mi smo, kako je rekao kolega Zdovc, stvarno dobili utakmicu na mišiće, ali sam puno zadovoljniji nakon ovakve utakmice nego bi bio recimo sa takvom utakmicom protiv recimo Zagreba, jer je sasvim drugačije igrati protiv euroligaša koji se zna postaviti na terenu.