Slavlje nakon pobjede nad Sienom 88:81 u 1. kolu TOP16 Eurolige

Slavlje nakon pobjede nad Sienom 88:81 u 1. kolu TOP16 Eurolige

Važnom pobjedom u prvom kolu TOP16 Eurolige protiv Siene 88:81 (17:25, 21:19, 24:18, 26:19) Cibona je otvorila drugi krug Eurolige. Razlog pobjede je jednostavan: Vukovi su imali karakter, srce, želju i volju u večerašnjem susretu.

U prvim minutama gosti su pogodili sve izvana, bili su brzi u kontri i polukontri i imali su prednost od 12:23, a malo kasnije i 32:44. Cibona je na trenutke boljom igrom u obrani (preko Rozića) utakmicu držala u neizvjesnosti. jer igra nije bila na razini, šut nije išao i -6 na poluvremenu je bio odlićan rezultat (38:44).

Isto kao i Beogradu prije par dana, na teren je u drugom poluvremenu izašla druga momčad. Kus je u prvih 6 minuta ubacio 13 koševa, priključio mu se Calloway, Prkačin je cijelo vrijeme napadački bio dobar, krenuo je i Anderson i utakmica je bila u egalu.

Velimir Perasović @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Velimir Perasović @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Perasović je početkom zadnje četvrtine (66:65) postavio zonu, držao je do kraja i pogodio. Gosti nisu ubacilvali na Ciboninu obranu, Cibosi su iskontrolirali obrambeni skok i navijači su to osjetili. Calloway je spojio dvije trice, Anderson je razigravao momčad i p robijao prvu liniju gostiju, a kada dodao Kusu za tricu i +7 (84:77) manje od tri minute prije kraja dvorana je poludjela!

U tek trećem porazu Montepaschia ove sezone Calloway je ubacio 23 uz 4 skoka, 4 asistencije i po 3 ukradene i izgubljene lopte, Kus je ubacio 18, Anderson 16, Prkačin 13. Za goste su Stonerook i Lavrinovic ubacili po 18 poena.

Velimir Perasović:”Od početka se vidjelo kakva je Montepaschi momčad te s kakvom lakoćom igraju. Ponekad izgleda da ih je gotovo nemoguće pobijediti, a mi smo, eto, u tome uspjeli – započeo je svoj dio konferencije za novinare trener Cibone Velimir Perasović, nakon čega je pojasnio kako je njegova momčad ipak uspjela pobijediti tako sjajnog suparnika – Uz domaćinsku atmosferu, sjajne navijače, veliku želju i veliko srce, te napadačku raspoloženost, sve nam se poklopilo, a sve to vam se i mora poklopiti da biste svladali ovakvu momčad. U utakmicu smo ušli vjerojatno previše respektirajući Sienu i zaostatak od šest poena na poluvremenu bio je sjajan rezultat, s obzirom na to kako su oni igrali. U Sieni bi to bilo dvadesetak razlike za Montepaschi na poluvremenu, ali uspijeli smo se držati u utakmici. U nastavku nam se otvorilo u napadu i u tom smo razdoblju postigli 50 poena, a to je sjajno. Publika nas je digla, a i igrači bolje igraju u Euroligi nego u NLB ligi, kad igramo pred samo 1000 gledatelja. Imali su puno problema s našom zonskom obranom, iako ja više volim obranu jedan na jedan, ali kad udariš glavom u zid, pokušavaš sve.

Davor Kus:”Ponosni smo na ovu pobjedu, jer smo je izborili protiv jedne od najboljih europskih momčadi koja ima posebno visok ritam u napadu. Usporili smo ih zonom, uveli u svoj ritam.

Earl Calloway:”Napravili smo odličan posao protiv odlične momčadi. Bila je ovo jedna od najboljih utakmica u sezoni, vidi se da momčad počinje igrati zajedno i da ima kemiju. Dečki su me pronalazili, a ja sam, hvala Bogu, pogađao.

Alan Anderson:”Pokazali smo snagu, igrali dobru obranu. Ključ zone je međusobna komunikacija. Kad ovako igramo, možemo se nadmetati sa svakim.