Calloway & Anderson @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Calloway & Anderson @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

I dva dana nakon pobjede protiv Siene u 1. kolu TOP16 Eurolige, u medijima su glavne priče Cibona i rukomet:) Gazzette dello Sport, talijanska verzija Sportskih novosti su izvještaj sa utakmice započele rečenicom:”Zovemo se Earl Calloway, Alan Anderson i Davor Kus. Mi smo veliki trio Cibone i pobijedili smo Sienu.

Nisu samo spomenuta trojica zaslužni za pobjedu, tu su uvijek važni Prkačin, Rozić, Vukušić, Andrić, Homan… U biti svi, uključujući i igrače koji nisu ulazili u igru, stručni stožer i na kraju navijači, kojima veliko hvala na podršci u srijedu navečer.

Nakon utakmice Calloway je samo kratko rekao:”Pokazali smo da imamo karakter. Počeli smo funkcionirati kao momčad. Ako pristup bude ovakav, ne postoji momčad s kojom se ne možemo potući za pobjedu

Zonu 3-2, pomoću koje su Cibosi dobili Zvezdu u Beogradu i Sienu objasnio je Kus:”Nismo shvatili zonu kao obranu u kojoj ćemo se odmarati. Ima puno kretanja i zatvorili smo skok koji je obično problematičan kad se igra zona. Osim toga, shvatili smo da smo u utakmici jer smo gubili samo šest razlike na poluvremenu, a nismo odigrali ništa posebno.

A Anderson je i dao objašnjenje za pobjedu protiv Siene i recept za sve buduće pobjede:”Odlična su momčad, prošle sam godine četiri puta gubio od njih. No, vidite da i protiv takvih možemo kad lopta kruži, kad svi sudjelujemo. Ako možemo ovako igrati 40 minuta, ne postoji momčad koju ne možemo pobijediti.

Earl Calloway @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Earl Calloway @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Nakon utakmice bilo je i pitanja za gostujućeg trenera, Pianigiani Simone:”Prije svega, mi nismo očekivali sigurnu pobjedu, bez obzira na naše dosadašnje igre, jer znamo kvalitetu Cibone, a što se tiče suđenja, ne želim umanjiti Ciboninu pobjedu, ali čudni su kriteriji u Euroligi. Na svakoj utakmici kriterij je drugačiji i ja više ne znam kako pripremati momčad. Jasno je da će u našoj skupini detalji odlučivati na svakoj utakmici jer su momčadi jako izjednačene. Cibona ima samo jedan domaći poraz, i to s pola koša od Unicaje, Fenerbahçe također ima samo jedan domaći poraz, a prvi favorit Eurolige CSKA ima dva domaća poraza. Pobjeda u Zagrebu bila bi velika za nas jer onaj koji je nakon izvlačenja skupina pomislio da će Cibona završiti Top 16 bez domaće pobjede, taj nema pojma o košarci. Unatoč tome što Calloway igra vrlo dobro u Euroligi i malo slabije u NLB-u, iako Prkačin i Kus odlično razigravaju momčad to nije razlog pobjeda. Cibona je momčad, igra momčadski i to joj je najveća kvaliteta, ali u Top 16 nije se plasirao ni jedan sastav koji igru temelji na pojedincima.