Troha prošle sezone u dresu Heliosa, danas u Ciboni

Troha prošle sezone u dresu Heliosa, danas u Ciboni

Dan prije utakmice 3. kola NLB Lige održana je pressica u Tornju na kojoj je trener Perasović bio miran i staložen, svjestan važnosti utakmice protiv Zagreba:”I oni i mi imamo po dva startna poraza na koja nismo računali. Naravno da je ta spoznaja učinila ovu utakmicu iznimno važnom. Zagreb je već lani pokazao svoj kvalitete, i mi dobro znamo o kakvoj se momčadi radi. Igraju neobično, s mnogo protoka lopte, puno driblinga pa mislim da će sve odrediti početak utakmice. Tu moramo steći dominaciju agresivnošću u obrani i na taj način tražiti put do pobjede.

Spomenuo je Persović i posljednje pojačanje pod Tornjem, Rawlea Marashalla:”Iako je stigao nepripremljen, mislim da je vrlo vrlo ušao u ritam treninga. Jako je ambiciozan i radi dobro, igrač je koji ima individualnu vrijednost i može pomoći u obrani. Od svih igrača u roatciji on je protiv Zadra najbolje pazio Johnsona“.

Nikola Prkačin

Nikola Prkačin

Što se tiče momčadi, pitanje je hoće li Perasović moći računati na Prkačina:”Prkačin još uvijek ne trenira jer ima problema s disanjem zbog boli u leđima. On će svakako biti u sastavu, ali je pitanje da li ću ga, i koliko, moći koristiti. Prka nam treba i vjerojatno će uzeti blokadu protiv boli uoči utakmice. Srećom, Franko Kaštropil se vratio treninzima i bit će u momčadi jer nama s Prkačinom treba još jedan visoki igrač u rotaciji, i njegovo neigranje bilo loše po nas.

Na pressici je bio i Robert Troha, kako bi utakmicu najavio iz svlačionice:”Iako smo loše startali i jedni i drugi, mislim da smo mi sada ipak favoriti, barem na papiru. Treba kreniti u pozitivnu seriju, a ovo je odlična prilika.