Slavlje nakon Vukušićevog pogotka u posljednjoj sekundi za pobjedu protiv Zagreba

Slavlje nakon Vukušićevog pogotka u posljednjoj sekundi za pobjedu protiv Zagreba

Cibona je slavila u trćem kolu NLB Lige pobijedivši u trnskom Zagreb sa 88:89(26:20, 21:25, 22:29, 19:15). Zagreb je 18 sekundi prije kraja imao 88:87 i išli su na branjenje napada bez prekšaja. Najprije je šutirao Marshall, zatim Calloway, obojica promašuju da bi iz odbojke poentirao Vukušić za pobjedu, koji je nakon utakmice iskreno priznao: Dogodilo se čudo, sreća nas je ovog puta dobrano poslužila. Dogovor je bio da zadnji napad igramo jedan na jedan na Marshalla, a onda svi na skok. Iako je publici ovo bila vjerojatno dobra utakmica, valjda zbog neizvjesnosti rezultata, meni je bila ružna, jer smo imali previše oscilacija.

Zagreb je bolje otvorio susret, posebno su rasploženi bili Tomić i Simon. U 8. minuti prednost je iznosila 22:14, u 13. 34:24 i Cibonu su tada u igri držali samo Marshall i napadački skok Vukova.

Nakon odmora dolazi do izražaja zagrebov problem premalog bojea igrača u rotaciji i Cibona nakon 30 minuta ima 74:79. U posljednjoj četvrtini igralo se koš na koš do uzbudljive završnice.

Velimir Perasović priznao je da su imali sreće u utakmici: Ali isto tako imali smo priliku riješiti utakmicu već prije, kod +7 imali dva kontranapada 3 na 2 koja nismo iskoristili. Bila je ovo psihološki vrlo teška utakmica za nas jer smo je jednostavno morali dobiti zbog uvodna dva poraza. Radili smo dosta grešaka, loše branili njihovu igru dva na dva, i pogotovo Tomića nakon pick and rolla.

Rawle Marshall, najbolji igrač Cibone (29 poena uz trice 6/6) kratko je rekao: Teška utakmica u kojoj smo morali dobiti, prepuna emocija. Srećom, dobili smo.