Marko_Tomas@ZagrebCibona je slavila u derbniju 14. kola Lige za prvaka protiv Zagreba 73:76 i tako je osigurala prvu poziciju prije doigravanja! Do pobjede Vukovi nisu lako došli, ali to nisu ni očekivali:”Nitko nije u ovoj dvorani Zagreba lagano pobijedio, pogotovo kad su u pravoj formi, a sad opet jesu. Nije bilo ništa manje teško nego što smo očekivali. Bilo je pomalo neizvjesno, ali stalno smo kontrolirali igru i rezultat” nakon susreta je izjavio trener Velimir Perasović.

Vukovi su u 23. minuti imali +10 (41:51), ali su domaćini preko Simona (22 poena) i Žorića (18 poena) držali susret u neizvjesnosti do posljednje minute:”Možda bi nam, s obzirom na njihovu sadašnju formu, bilo lakše protiv Zadra, bez obzira na vruć domaći teren. No, probat ćemo iznenaditi i Cibonu” izjavio je trener Zagreba Denis Bajramović.

Unatoč slabijoj napadačkoj partiji Gordona i Bogdanovića, Cibona je zahvaljujući vrlo raspoloženom Marku Tomasu (24 poena) te odličnim dionicama Andrića (18 koševa uz 8 skokova) i Vukušića (15 poena, trice 3/4) na kraju slavila.

Ključ pobjede leži i u odličnom napdačkom skoku Cibosa (11 skokova u napadu) ali i vrlo slabom šutu iz slobodnih bacanja domaćina (4/13).

Tako će se ova dva kluba ponovno sastati već u srijedu u polufinalu doigravanja, ali ovaj put u Dvorani Dražena Petrovića, dok će Zadar na Višnjiku ugostiti Cedevitu.