Košarkaši Cibone nastavljaju s dobrom formom pod vodstvom Gašpera Okorna. Najnovija pobjeda došla je u sklopu 20. kola HT Premijer lige i derbija sa Zadrom kojeg su Vukovi svladali rezultatom 80-82. Bio je to pravi, tvrdi derbi u kojemu su obje momčadi griješile no Cibosi su se pokazali kao bolja ekipa te odnijeli bodove u Zagreb. Iduću utakmicu Vukovi igraju u ponedjeljak i to još jedan derbi, protiv Splita.

Statistički najbolji je bio Amar Gegić (5sk, 2as) sa 16 ubačaja, dok su Danko Branković (2sk), Nathan Reuvers (10sk, 1blk) i Jose Vildoza (3sk, 6as) dodali svaki po 13 poena.

Trener Gašper Okorn nakon utakmice: “Čestitam dečkima na pobjedi. Uvijek je lijepo kada Cibona pobjedi Zadar, iako ova utakmica ne odlučuje puno jer ima dosta do kraja prvenstva. Zadru je bilo puno lakše ući u utakmicu jer su imali manji pritisak radi svih problema, dok je nama se samo povećao pritisak favorita sa silnim izostancima kod njih. Svakako smo na kraju iznijeli ulogu favorita i drago mi je zbog pobjede, a Zadru želim sve najbolje i zahvaljujem se na gostoprimstvu.”

Najbolji Cibonin strijelac na utakmici, Amar Gegić, je izjavio: “Fizički jako zahtjevna utakmica u kojoj smo se mi taktički jako dobro pripremili. Ispoštovali smo sve dogovore s trenerom iz svlačionice i to je dovelo do ove bitne pobjede za nas, okrećemo se sada utakmici sa Splitom koja nam je isto jako bitna.”

#HejaHejaCibosi