Druga polufinalna utakmica doigravanja za naslov prvaka Hrvatske igrat će se u Draženovom domu u petak u 18.00 sati.

Split je u prvoj utakmici uvjerljivo slavio (95-80) i poveo u seriji 1:0. Cibona ima priliku za uzvrat na svom parketu. Hoće li se uspjeti osposobiti Roko Prkačin, još uvijek je upitno.

Utakmicu su najavili trener Jovanović i Darko Planinić.

Vladimir Jovanović:

Nakon prve utakmice smo znali što je potrebno da budemo bolji , da izgledamo bolje na terenu i dođemo do te pobjede. Jednostavno moramo odigrati  s većom energijom i većom dozom odgovornosti  u nekim košarkaškim elementima i potrudit ćemo se da te neke stvari ispravimo i budemo puno bolji. Prije  svega da ‘ljepše’ izgledamo na terenu pa da ćemo doći u šansu da dođemo do te prve pobjede u sezoni protiv njih.

Kakva je situacija s Prkačinom?

Još uvijek je neizvjesno. Oporavak ide dobro, a kad bi pričali o nekim postocima hoće li zaigrati bilo bi neozbiljno. Nemamo preciznu sliku, ali ukoliko se ukaže šansa da on zaigra, hoće. Ima želju pomoći suigračima. Ako ne bude u mogućnosti, morat ćemo bez njega.

Darko Planinić:

Analizirali smo prošlu utakmicu, pogledali video i spremni smo za iduću utakmicu. Imamo još trening odraditi i te neke greške ispraviti na terenu. Mislim da ćemo biti spremni i nadam se pobijediti tu utakmicu. Želimo produžiti seriju i vratiti je u Split, a to je jedini put da se domognemo finala. Prije svega mislim da trebamo poraditi na našoj obrani, tu smo radili puno grešaka, pogotovo u drugom poluvremenu, i na defanzivnom skoku. Tu nam je Split radio puno problema i ta dva čimbenika će odigrati ulogu u sljedećoj utakmici.

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.

#HejaHejaCibosi