U prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske Split je pobijedio Cibonu rezultatom 95-80. Serija koja se igra na dvije dobivene utakmice se seli u Zagreb, a druga utakmica je na rasporedu u petak u 18 sati.

Kod Cibone su Darko Planinić i Ivan Novačić postigli po 13 poena, dok su goste predvodili Marko Luković sa 18 i Marin Marić sa 17 poena.

Vladimir Jovanović:

Čestitam Splitu na više nego zasluženoj pobjedi. Osim prvih 10-15 minuta smo kontrolirali događanja na terenu, poslije toga smo se izgubili, nismo postojali i dozvolili smo puno lakih poena. Ono što nije bilo dobro i čega smo se pribojavali i spremali je njihov napadački skok. Nismo dobro zatvorili svoj reket, dozvolili smo im puno laganih koševa iz skoka. Nismo štitili obruč. Imali smo puno izgubljenih lopti gdje smo direktno bili kažnjeni poenima. Iz ta dva statistička parametra, skok u napadu i izgubljene lopte, smo primili 40 poena, što je nedopustivo za finale. U većem dijelu utakmice oni su izgledali kao da više žele, bili su agresivniji. Na nama je da budemo čvršći i bolji u sljedećoj utakmici i da se pokušamo vratiti u Split još jedanput. Nedostajao nam je kapetan Prkačin, ali to nam nikako ne smije biti alibi. Nadam se da će njegov oporavak ići tako da će postojati šansa da igra u petak.

Split u četvrtak igra sa Sparsima, druga utakmica je u petak. Kako vi gledate na to?

Otkako sam došao ovdje sam puno puta igrao dan za danom i znam da to nije lako. Reći ću vam samo da sam jedan tjedan imao gdje smo u nedjelju igrali Split, utorak Split, srijeda Alkar, subota Partizan u gostima i nedjelja Osijek u gostima i to je od nedjelje do nedjelje pet utakmica. Znam apsolutno kako je to i nije lako. Utakmice se igraju tako u svim ligama. Ono što je dobro je što Split ima širok roster i to može izvući na pravi način. Nama je stigao službeni dopis da se utakmica igra u ponedjeljak, znači jučer, odradili smo treninge po tom planu i dogovorili se u nedjelju da u 12 krećemo za Split. Odgođena je ta utakmica na molbu Splita za utorak, a daljnji je raspored već određen za petak i ponedjeljak.

Milan Karakaš:

Čestitam momcima. Osim prve četvrtine jedna dobra predstava s naše strane, ali je realnost da je ovo samo 1:0 i ništa drugo nije napravljeno. Nadam se da će za drugu utakmicu Prkačin ozdraviti i da će igrati jer mislim da bi ovo trebao biti praznik hrvatske košarke i ako želimo da se neka djeca zaljube u košarku uvijek je najbolje da igraju svi najbolji. S tim bi prešao na ono što bi htio naglasiti, a to je čestitati Toniju Kukoču, našoj legendi i mom sportskom idolu. Zbog njega sam zavolio sport. Zadnje bi htio naglasiti, protiv Sparsa nas čeka nemoguće teška utakmica i moramo biti svjesni što nas čeka.

Split – Cibona 95-80 ( 22-27, 25-17, 30-19, 18-17)

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Ivica Čavka/KK Split

#HejaHejaCibosi