U drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske Cibona je u Draženovom domu izgubila od Splita rezultatom 93-71.

Vladimir Jovanović:

Prvo bi iskoristio priliku da čestitam Splitu na više nego zasluženom ulasku u finale. Zaista su u ovoj seriji bili bolji i kvalitetniji, igrali bolju košarku. Mislim da je do izražaja došlo njihovo iskustvo i širi roster. Jednostavno , pokušali smo, imali smo energiju na kraju, međutim, onog trenutka kad je Split pogodio nekoliko teških šuteva i odlijepio se na prvu neku osjetniju razliku, mi smo se nažalost predali. Mogu s tim biti nezadovoljan. Nije sramota izgubiti od Splita u polufinalu, ali smo zaista i ja i cijeli klub i igrači očekivali da se možemo vratiti u Split. Još jednom im čestitam na prolazu. Mi ćemo sada imati vremena da analiziramo sezonu, da analiziramo naš sastav i  vidimo što nam je to potrebno da iduće sezone budemo puno bolji.

Milan Karakaš:

Mislim da su u današnjoj utakmici bile bitne 2 stvari. Jedna je da mi ne dajemo nikakav izgovor sebi s obzirom na ono što smo prošli zadnjih par dana i da shvatimo da je danas bila najveća šansa za pobijediti, bolje nego ići u majstoricu. Nakon 6-0 realnost je bila da će Cibona izaći maksimalno snažno na početku. Kad smo odbili taj prvi pa drugi udar, znali smo da će oni padati, a da će naša kvaliteta dolaziti do izražaja. Ne sumnjam da možemo do kraja i čestitam momcima. Igramo u odličnom ritmu i meni je kao treneru lako povlačiti poteze jer svatko govori na pravi način. Ako budemo takvi i u finalu ne vidim zašto ne bi izašli kao pobjednici.

CIBONA – SPLIT 71-93 ( 28-27, 17-25, 13-22, 13-19)

KOMPLETNA STATISTIKA

#HejaHejaCibosi